Ősellenséged a Toyota Prius? Mindened a nyomaték, és szerinted a dízelmotor az emberiség legnagyobb találmánya? Akkor ez a cikk neked szól!

Ma mindenhol repkednek a százalékok, félőrült akcióra éhes hordák járják az üzleteket. Fekete péntek van, ami nálunk is egyre nagyobb teret nyer. De mit kezdhetünk mi ezzel itt a Vezessen? Úgy gondoltuk, ha már péntek, legyen koromfekete! Összeszedtük a legalpáribb, legizmosabb dízelmotoros füstokádó szörnyeket, amelyek még videón nézve is rontják a levegő összetételét. Avagy picit betekintünk a “rolling coal” világba.

A guruló szén eredetileg Redneck szórakozás Cummins-dízeles pickuppal az USA-ban, de már Európában is létezik, Bundesliga-frizurás parasztkodás Németországban mechanikus adagolósra visszaalakított VW-blokkal, és szerencsére nálunk is előfordul időnként a szánalmas menőzés, amikor feltekert füstcsavarral kormolják tele a vidéket az erre gerjedők.

1. Bemelegítésképp egy fékpadon teljesítő, Cummins motoros pickup, ami a Fekete gyöngy névre hallgat. Okkal.


2. A dízelbüszkeség következő szintje, amikor a korom gazdája egyszerűen képtelen megtartani magának a füstölés okozta örömöt, és ezt minden járókelővel meg akarja osztani. Kétségtelenül ez az évszázad bunkósága.


3. Legszebb öröm a korom alapon csúcsra járatott ugratás eszköze is lehet egy szűrőitől megszabadított dízel. A következő videó áldozata már tudja, milyen érzés az, ha kábelfektetés közben jön el a fekete csapás.


4. Német/cseh/európai példa!