Több mint drámai ez a felvétel. A kamionsofőr úgy tűnik centikkel, de megmenekült, amikor váratlan, sokkoló fordulat következik be.

Az eset Kazahsztánban történt, a Transzszibériai vasútvonal egyik átkelőjénél, közel Petropavlovszk városához. A huszonéves kamionsofőr a helyszínen életét vesztette, a tehervonat négy kocsija kisiklott.


Felmerül a kérdés, miért nem állt meg a kamion vezetője a tilos jelzés ellenére? Nincs tapasztalatunk a nagy tömegű teherautók viselkedésével kapcsolatban jeges úton. Talán látta a közeledő veszélyt, de már képtelen volt megállni a megváltozott útviszonyok miatt.

Ezen a hétvégén hozzánk is megérkezett az igazi hideg, bármikor számíthatunk láthatatlan jeges foltokra, ezért  fontos minél több közlekedőnek látnia ezt a videót. Megfelelő felkészüléssel, és magabiztos vezetési tudással jó eséllyel szállhatunk szembe a téli időjárás okozta nehézségekkel.

Tippek, tanácsok a téli vezetéshez

9 tipp a biztonságos téli autózáshoz – A Vezess.hu most megpróbálja kicsit feldobni a témát, a mozgóképek segítségével hátha azoknak is megragad valami, akik azt hiszik, hogy rutinnal bármilyen helyzetet meg lehet oldani, és a téli gumi is csak marketingfogás. TOVÁBB A CIKKHEZ

Vezetés télen: mit ne tegyünk? – Magyarország se nem alpesi, se nem skandináv ország, de számolni kell havas utakkal. Aki Budapesten él és telente ritkán hagyja el a főváros kiemelten takarított útjait, nem is hinné, mennyivel több fehér nap van például a Bakonyban, a Mátrában vagy a nyugati határszélen. TOVÁBB A CIKKHEZ

Vezetési tippek hóra és jégre – Lassan itt az idő gyakorolni és örvendezni, ideális esetben egy reptér betonján, de másutt is hasznos próbára tenni az autót. TOVÁBB A CIKKHEZ

Na pont az ilyen esetek miatt becézik Jégembernek Kimi Räikkönent. Nézd meg mennyire élvezi a világ legdurvább hullámvasútját. Kattints a képre!

Szörnyű halálos baleset egy vasúti átjáróban 1