Ez a frontális ütközés sokkal megdöbbentőbb az interneten fellelhető átlagnál, mivel a balesetet elszenvedő autós meg sem próbálta kikerülni a felé sodródó teherautót.

Még a leggyengébb reakcióidővel is sikerülhetett volna egy kikerülő manőver, az autó vezetője azonban jottányit sem változtatott az irányon. Nincs információnk a baleset kimeneteléről, de a roncs állapotából mindenki tud következtetni, mennyire súlyos esetet rögzített a fedélzeti kamera.

Az ilyen felvételek mutatják meg, mekkora értéke van egy profi vezetéstechnikai tréningnek. A felvételen is látható veszélyhelyzet megfelelő felkészültséggel kivédhető, ha megfelelően ismerjük autónkat, és saját képességeinket.

Ezt pedig nem csak azért írtam, hogy karakterekkel tömöttebb cikk jelenjen meg a képernyőn. Pár éve volt egy Vezess-videósorozat (KATT), amiben ismert embereket vittünk ki a Magyar Autóklub pályájára, ahol a jeges útfelületen megcsúszást szimuláló rántópad szinte minden résztvevőnek meglepetést okozott. Pár kör után már ráéreztek, hogyan lehet visszanyerni a megcsúszott autó feletti uralmat, de először csak pánikszerűen kapaszkodtak a kormányba. Jobb ellenőrzött körülmények között szembenézni ezekkel az eshetőségekkel, mint közúton kockáztatni. Szakértőnk, Székely Gyula szívesen segít.

 
Ezt a durva balesetet te sem fogod érteni 1