Újabb jelölt pályázik a mostanság egyre gyakoribb “visszanyertem a hitemet az emberiségben” videók aranyérmére. 

Az alábbi felvételt Sanghajban rögzítették, egy viszonylag hétköznapi csúcsforgalom közepén. A film elején a Nissan Tiida vezetője kiszáll, és odabattyog a škodáshoz… 
Dashcam videókon kérgesedett lelkünk máris felkészül egy újabb verekedésre, ám amint a forgalom megindul, hősünk lehajol, elkezd kotorászni az autó alatt, és felnyalábol egy apró, szőrös gombolyagot: a videó feltöltője szerint egy kiscica bújt meg az autó alatt, és pusztult volna el másodperceken belül, ha a dugóban unatkozva bámészkodó autós ki nem szúrja a rémült állatot. 
Emberünk emberi jóságba vetett hite határtalan: miközben megindul a forgalom, ahelyett, hogy a közeli járdaszigeten helyezné el a cicust, kocsija ajtaját nyitva hagyva átkocog néhány sávval odébb, hogy valóban biztonságba helyezze az állatot. A videó alá kevert, hatásvadász zene miatt nem hallani az eredeti felvételen rögzített hangokat, de bízunk benne, senki nem dudálta le az állatmentő autóst.
Akad persze még bőven vérlázító dolog a világban. Mint az alábbi koldus története, aki kéregetés után Mercedesben távozott a helyszínről… A sztori a képre kattintva olvasható.

Ilyen megható dolog még nem történt dugóban 1