A 48 éves Majid Al Asadi Sydney (Ausztrália) egyik külvárosában, egy vasútállomásnál parkolt kamionjával, amikor kora reggel három férfi lépett hozzá. Ismerte őket: akkor már hónapok óta molesztálták őt és családját, miután megvádolták, hogy ellopott egy “kényes adatokat tartalmazó” mobiltelefont. 

Egyikük elektromos sokkolóval, másikuk egy hentesbárddal támadt rá, és bár a kamionost meglőtték a sokkolóval, sikerült elmenekülnie. Támadói utána eredtek, ám a bárddal hadonászó férfi elesett, és elejtette fegyverét. Al Asadi felvette azt, és vakon a sokkolóval ismét lövésre készülő támadó felé csapott. 
Ütése célt talált: egyetlen vágással lemetszette a férfi bal kézfejét. 
Támadói ekkor elszaladtak, és kórházba vitték társukat, ahol visszavarrták a levágott végtagot. 
Mindez még 2013 júniusában történt. Az eset után Al Asadit (nyitóképünkön) bíróság elé állították, mert egy szemtanú szerint ő támadott a három ártatlan férfira. A védelemnek azonban sikerült bebizonyítania, hogy a szemtanú nem csupán üzlettársa volt az egyik támadónak, de annak az autónak is az üzemben tartója, amellyel a támadók elmenekültek. 
A bíróság a héten lezárta a tárgyalást, és felmentette a hatgyermekes férfit. 
A támadás a mobiltelefon állítólagos ellopását követő események csúcspontja volt; előtte két hónapon át követték és fényképezték a kamionost, feleségét megtámadták, személyautóját felgyújtották, házába betörtek, és videóüzenetet is kapott, amelyben maszkos fegyveresek fenyegették meg. 
Azt nem tudni, hogy a férfi valóban ellopta-e a kérdéses mobiltelefont.
Egy hónapos babájával utazott, fékezés nélkül kamionnak ütközött és szörnyet halt egy nő Angliában. A történetért kattints a képre.