Egy tinédzser mentette meg a rendőr életét 3

Egy tinédzser mentette meg a rendőr életét 4


A végzős középiskolás Joe Chambers éppen egy rendőrökről szóló filmsorozatot nézett philadelphiai otthonában, amikor hangos csattanást hallott az ablak alatt. Kirohant, és látta, hogy a kereszteződésben egy kisteherautó oldalról belerohant egy rendőrautóba. Utóbbi motorteréből füst gomolygott, majd lángok csaptak ki.
A fiú, aki szabadidejében önkéntes tűzoltóként dolgozik, nem sokat teketóriázott: odarohant a rendőrautóhoz, és miután a vezetőoldali ajtó benyomódott az ütközés következtében, egy szomszédjával, a 24 éves Dante Johnsonnal együtt az ablakon át emelte ki a félig öntudatlan, sérült rendőrt a vezetőülésről. 
“Megmondtuk neki, hogy az ajtón keresztül nem tudjuk kiszabadítani, aztán megragadtuk, és kirántottuk az ülésből” – emlékezett vissza később a fiú. “Megsérült a lábfeje; a sokk miatt sem beszélni, sem mozogni nem tudott, csak nyöszörgött.”
Miközben ők biztonságba helyezték a rendőrt, mások a kisteherautó szintén sérüléseket szenvedett vezetőjét emelték ki járművéből. 
Alig egy perccel később lángra kapott a rendőrautó vezetőülése, négy perc múlva pedig már az egész autó égett. Eddigre kiérkeztek a helyszínre a tűzoltók is, miután a rendőrtisztnek az ütközés után még volt annyi lélekjelenléte, hogy segítséget hívjon. 
Kórházba szállítás után mindkét sofőr állapotát sikerült stabilizálni. A rendőrtiszt beütötte a fejét, valamint égési sérüléseket szenvedett a lábán.
A harminc éves Mark Kimsey rendőr egy bűntény helyszínére igyekezett szombaton kora este, amikor a baleset bekövetkezett. A rendőrség hősként ünnepli a 17 éves fiút, ő azonban elhárította magától a dicsőséget: “Nem várok köszönetet, bármikor újra megtenném. Öröm volt látni, hogy jól van, nekem ennél nem kell több” – mondta, miután meglátogatta a rendőrt a kórházban.
A lángoló autóból mentettek ki egy csecsemőt a szomszédok, miután édesanyja kamionnal ütközött otthonuk előtt. Részletek a képre kattintva.

Egy tinédzser mentette meg a rendőr életét 5

Szavazzon kedvenc autójára. Kattintson az alábbi képre, és nyerjen éves autóMagazin előfizetést!
Egy tinédzser mentette meg a rendőr életét 6