Nemrég adtuk hírül itt a Vezess.hu-n, hogy az Audi győri gyárában hivatalosan is elindult az új TT Roadster összeszerelése, Belgiumban pedig szinte ezzel párhuzamosan készítettek el egy igen különleges Coupé modellt: tetőtől talpig belga csokiba borították az Audi TT egyik példányát.
A világ legédesebb Audiját a genki csokoládéműhelyben dolgozó Joost Arijs díszítette fel, nem kevesebb mint 27 ezer csokidarabkával, és egy dizájnkiállítás keretein belül mutatták be.
Az Audi TT új változata a harmadik modell, melyet az Audi teljes egészében Győrben gyárt. A TT Coupé harmadik generációja a termelés körülbelül tíz százalékát adja, 70 százalék az A3 limuzin, 30 pedig az A3 Cabriolet részaránya 2014-ben – adta hírül az Audi győri képviselete még júliusban. Kézenfekvő megoldásnak tűnt tehát, hogy a TT Roadster is Győrben készüljön.
Az Audi nem közölte, hogy pontosan hány autó gyártásával számol ebből a modellből, az azonban biztos, hogy a tavalyi, 40 ezer feletti mennyiség többszörösét állítják elő az idén. A gyár augusztustól három műszakban dolgozik.