Paul Vallance csupán 18 éves volt, amikor szülei otthonának közelében (nyitóképünkön) egy figyelmetlen autós nekihajtott kocsijának. Több csontja eltört, ám emellett emlékezetkiesésben, zavartságban és átmeneti beszédképtelenségen is szenvedett. A biztosító azonban akkor azt mondta, a fiú mindössze enyhe fejsérülést szenvedett. 

Hetekbe telt, mire újra beszélni kezdett, az addig kedves fiatalember szájából azonban csupa agresszív trágárság tört elő. A következő években aztán egyik munkahelye után a másikról rúgták ki, mert képtelen volt uralkodni dühkitörésein.

“Órákat töltött a tükör előtt, és azt motyogta magának: Úgy nézek ki, mint Paul, de nem ő vagyok” – emlékszik vissza a szívszorító bizonytalanság éveire az immár 26 éves fiatalember édesanyja. 

A közelmúltban aztán a család felfogadott egy független ügyvédi irodát, akik új agyi CT-t készíttettek. A felvételekről kiderült, hogy Paul valójában agyvérzést és súlyos homloklebenyi sérülést szenvedett a baleset következtében. Ezt követően indították el a kártérítési pert, amelyben végül négymillió fontot, azaz 1,58 milliárd forintot ítéltek meg élete végéig felügyeletre szoruló fiatalembernek és családjának.