Szemtanúk szerint olyan volt, mintha filmet forgattak volna: egy autópályán robogó pénzszállító autónak kinyílt a hátsó ajtaja, és elkezdett pénz ömleni ki a kocsiból. “Egy hatalmas pénzfelhő borította be az utat” – mondta valaki. 

A péntek reggeli incidensre kiszámítható módon reagáltak az autósok: megálltak a csúcsforgalomban a sáv kellős közepén, kiugráltak járműveikből, és elkezdték megtömni a zsebüket a levegőben repdeső húszdollárosokkal. “Volt, aki ki sem szállt, csak lehúzta az ablakot, és belemarkolt a pénzesőbe.” – mesélte egy autós, aki az ellenkező irányba hajtva volt szemtanúja a bizarr incidensnek. 
Amikor a pénzszállító autó sofőrje észrevette, hogy meghibásodott és kinyílt a hátsó ajtó, azonnal lehúzódott, ám mire sikerült megállnia, egy pénzes zsák teljes tartalma kiömlött az útra. Nem tudni, pontosan mennyi veszett el; a helyszínre érkező hatóságoknak csupán alig több mint 200 dollárt (50 000 Ft) sikerült összeszednie. 
Az autósok, akik önkéntes pénzgyűjtő akciójukkal teljesen lezárták az autópályát, alighanem tudták, hogy amit tesznek, nem helyes, mert amikor a dugóban egy tűzoltó felkapcsolta a villogóját, azonnal elszeleltek a helyszínről. A rendőrség mindenesetre felhívást tett közzé: mindenkit arra kértek, hogy szolgáltassa vissza a talált pénzt; ha nem teszik, akár lopással is megvádolhatják őket. 
Eddig mindössze egy nő jelentkezett, ő valamivel több mint ezer dollárt (negyedmillió forintot) adott le; a hatóságok nyilvános internetes posztban köszönték meg, hogy jó állampolgárhoz méltóan viselkedett. 
 
A balesetben érintett Garda biztonsági cég nem először kerül a figyelem középpontjába: a vezess.hu is megírta, amikor egy autójuk elveszített egy zsák pénzt, amit a kocsi tetején felejtettek, majd pár nappal később felborult egy páncélautójuk, és a mostanihoz hasonló pénzesővel örvendeztette meg a lakosságot.

Nyitóképünk illusztráció