A technológiában az a csodálatos, hogy bámulatosan lehet nem rendeltetésszerűen használni; minél bonyolultabb, annál inkább. A harmincnyolc éves Jeremy Wood például rengeteg időt és energiát szánt arra, hogy megtervezze és kivitelezze eddigi legnagyobb művét – sőt, a világ legnagyobb műalkotását. 

Összesen tizenhatezer kilométert tett meg autójával, és közben az előre megállapított helyszíneken GPS-en rögzítette helyzetét – nem kevesebb mint 264 000 alkalommal… Aztán amikor az így megjelölt útvonalat megjelenítette, az alábbi képet kapta: 
Összesen 9782 kilométernyi vonal adta ki a hat héten át megrajzolt halloweeni rajzot; ez állítólag 2400 kilométerrel hosszabb, mint a korábbi rekord. Csak a London köré rajzolt pókháló 2284 kilométer hosszú…
Ez egyben azt is jelenti, hogy Mr. Wood nincs egyedül bizarr ötletével. 2008-ban például egy világméretű grafikát készítettek egy bőröndbe helyezett GPS jeladó segítségével, mivel azonban az valójában egy DHL reklám volt, nem tekinthető tisztán műalkotásnak. Az alábbi videó a tervezés fázisát ábrázolja; a konkrét mű megalkotása valamivel több időt vett igénybe.