A Moszkvához közeli erdős területek sok különös dolgot rejtenek, mint például ez az elhagyatott nyári tábor, ahol veterán személy- és teherautók tucatjai várják, hogy az idő bevégezze a dolgát. Szörnyű és lassú halál ez egy autó számára, talán a legrosszabb, ami járművel történhet. A képeket lapozva olyan érzésünk támad, mintha egy horrorfilmbe csöppentünk volna, és feszülten figyelünk, hogy melyik felvételen veszünk észre a sarokban egy furcsa alakot. 
Veteránokat őriz az elhagyatott kísértet-tábor 3
A tábor bejáratához érve állítólag ez a félig elemésztett GAZ-M1 üdvözli a látogatót (a fenti kép), aminek a belsejében festékszóró-nyomok árulják el, hogy itt már emberkéz is besegített a pusztításban. A modellt 1936-1943 között gyártotta a Gorkiji Autógyár, alapjául a Ford Model B 1934-es változata, a Model 40A szolgált.
Veteránokat őriz az elhagyatott kísértet-tábor 4
A fa egy ZiL-157-es fülkéjéből nőtt ki, amit 36 éven keresztül Moszkvában szereltek össze, 1958 és 1994 között.
Veteránokat őriz az elhagyatott kísértet-tábor 5
Veteránokat őriz az elhagyatott kísértet-tábor 6
Ez pedig egy extra hátsó kabinnal felszerelt GAZ-51-es, ami a Szovjetunióban, valamint a szocialista országokban az 1950-es, 1960-as években a legelterjedtebb tehergépkocsi volt. 
Veteránokat őriz az elhagyatott kísértet-tábor 7
A zorall ZiL-131-es katonai jármű egész tűrhető állapotban van. A modell számos felépítménnyel készült, volt belőle többek között tűzoltó, rakétaszállító, parancsnoki jármű és csapatszállító is.
Úgy tűnik, az épület földszintjén, fedett helyen tették el szebb napokra a személyautókat. Van itt GAZ-21 Volga, Moszkvics 400 és 401, GAZ-69 és Volga taxi is.
Veteránokat őriz az elhagyatott kísértet-tábor 8
Veteránokat őriz az elhagyatott kísértet-tábor 9