A fizika törvényszerűségeire rácáfolva, minden elképzelhető erőfeszítést felülmúlva, közel négy órás emberfeletti küzdelem után 13 autót, a Ford teljes jelenlegi személyautó-felhozatalát elhúzva új Guinness-rekordot állított fel Sinka Zsolt erőművész.
A sokszoros magyar rekord és világrekord tartó Sinka “Popey” Zsolt augusztus 20-án, Budapest egyik bevásárlóközpontjának tetőteraszán végrehajtott Guinness-rekord kísérlete nem indult kedvező előjelekkel: az egész napos eső után ugyan estére kitisztult az idő, ám a rekord helyszínéül szolgáló területet borító térkövek természetes egyenetlensége a vártnál sokkal jobban megnehezítette a sportoló dolgát. 
Elképesztő magyar rekord! 1
Ráadásul, ha mindez nem lett volna elég, a Guinness jelenlévő biztosa jelezte, hogy miután nem áll rendelkezésre hivatalos dokumentum arról, hogy a felület lejtése egyik irányban sem haladja meg az egy ezreléket, ahhoz, hogy érvényes legyen, a rekordkísérletet mindkét irányban el kell végezni: azaz, Sinka Zsoltnak gyakorlatilag kétszer egymás után kell végrehajtania az elképesztően kimerítő, minden tartalékot felemésztő világrekordot, és egy húzással minimum 5 méterrel elmozdítani a több, mint 60 méter hosszú, mintegy 18,5 tonnás autósort.
A sort egy 9 személyes Ford Tourneo Custom kisbusz kezdte, és a kínálat legkisebb autója, egy Ka zárta, amely így darabszámban egy autóval, tömegben azonban közel 50%-al haladta meg az eddigi Guinness-rekord tartó litván Zydrunas Savickas 2013-ban elhúzott rekordját. Sinka Zsolt valamivel 19:00 óra után kezdett neki a feladatnak, és nagyon sokáig úgy tűnt, hogy kifognak rajta az autók. 
Elképesztő magyar rekord! 2
Lassan besötétedett, és Zsolt az augusztus 20-i ünnepi tűzijáték fényeiben birkózott tovább a közel 20 tonnával, ám az egyik irányba mintegy 40 cm-rel, a másik irányba pedig 90 cm-rel tudta csak elmozdítani a közel három teniszpálya hosszúságú autósort. Nem változott a helyzet akkor sem, amikor az élen álló Tourneo Connect-et lecserélték egy annál ugyan magasabb súlypontú, ám még nehezebb Ranger-re.
Ekkor Sinka “Popey” Zsolt azonban  minden rejtett tartalékát összeszedve csak ennyit mondott: “Ma este a Guinness-rekordért jöttem el ide, és nem is megyek haza nélküle. Tartozom ezzel azoknak, akik hisznek bennem, akik eljöttek, hogy jelenlétükkel támogassanak, és legfőképpen, tartozom magamnak.”
És akkor megtörtént a csoda! A jelenlévők, beleértve a Guinness-biztost is, nem hittek a szemüknek, Zsolt újra nekiveselkedett, és a kocsisor egyszer csak megmozdult, majd szinte meglódult, és az erőművész több, mint 7 méteren át húzta maga után. Rövid pihenő után Zsolt ismét nekifeszült a feladatnak, és a jelenlévők biztatásából erőt merítve ismét megmozdította a sort – ezúttal a másik irányba -, ám 3,5 méter után megcsúszott, és hatalmasat esett, majd felállt, ezúttal mintegy 6 méteren keresztül húzta az autósort. 
Elképesztő magyar rekord! 3
“Egy gyermekkori álom vált ma valóra, több, mint három évtized minden reményét, minden küzdelmét, megfeszített munkáját képviseli számomra a Guinness-rekordot igazoló plakett. Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki hitt bennem és jelenlétével támogatott, és büszke vagyok, hogy a rekordot nemzeti ünnepünk tiszteletére ajánlhatom.” – fogalmaz Sinka Zsolt.
Elképesztő magyar rekord! 4
A magyar erőművész húzott már el idén tavasszal repülőgépet is, méghozzá foggal: