Az ukrajnai Donyeck városának térségében autózott kellemes nyugalomban Vova Prach autószerelő, mikor járműve orrától két méterre rakéta csapódott a földbe. Esélye nem volt kikerülni az akadályt, vagy megállítani a Ladát. 
Az autóba szerelt fedélzeti kamera mindent rögzített. Szerencsére megúszta, személyi sérülés nem történt.

“Szépen haladtam az úton, mikor hirtelen hatalmas robbanás történt, a föld megemelkedett és én belehajtottam a kráterbe. Pár percig eszméletlen voltam, de miután magamhoz tértem, éreztem, hogy nincs komoly baj. Az életemet az autó mentette meg, amibe utólag szereltem be bukókeretet” – nyilatkozta Vova Prach egy orosz TV-csatornának. 
Lada előtt csapódott be a rakéta 1
Lada előtt csapódott be a rakéta 2
Lada előtt csapódott be a rakéta 3
A hadsereg a minap megkezdte Donyeck megtisztítását az oroszbarát szakadároktól – jelentette be Oleg Ljasko ukrán parlamenti képviselő. A szakadárok által ellenőrzött terület a néhány héttel ezelőttinek a harmadára zsugorodott. A következő napokban átfogó hadművelet kezdődhet. A bejelentést korábban megelőzték Petro Porosenko államfő egyik tanácsadójának szavai, miszerint részletesen kidolgozták Donyeck felszabadításának tervét, arra ügyelve, hogy ne legyenek civil áldozatok.
Ukrajnában körülbelül egymillió férfi mozgósítható a Kelet-Ukrajnában folyó, terrorellenesnek nevezet hadműveletben való részvételre – közölte Andrij Liszenko, az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács szóvivője egy tévéinterjúban hétfőn. A szóvivő szerint a mozgósításkor százezer tartalékos kapott behívót, de ezek mindegyikére nem lesz szüksége a terrorellenes erőknek – adta hírül a vg.hu.