Ennek az új Mercedes-Benz S-osztálynak a sofőrje csúnyán átveri az autó vezetéstámogató rendszerét. Csupán egy dobozos italra és némi ragasztószalagra volt szüksége, és máris kész a házilag készített “vezető nélküli” autó, amihez persze elengedhetetlen az autó fejlett távolságtartó tempomatja és a sávtartó rendszere. 
Magyarázat a videó után


Az önjáró autó hókuszpókusza ebben a közegben arra jó, hogy mindennapi bűneinkkel ne keltsünk életveszélyt. Lehajolhatunk az ülés alá esett telefonért, felszedhetjük az ölbe ömlött sültkrumplit, a radarokkal, kamerákkal 360 fokban figyelő rendszer megbirkózik az enyhe ívű kanyarokkal. De azt is érzékeli, ha nem fogjuk a kormányt, és pár automatikus korrigálás után a rendszer jelzi nekünk, hogy ébredjünk fel, vagy azonnal ragadjuk meg a kormánykereket. 
A videón látható trükkel azonban emberünk ügyesen áthidalta a fent említett biztonsági funkciót. Ennyire egyszerű lenne? Inkább ne próbáljátok ki soha, semmilyen önmagát a sávban tartó autóval! 
A Mercedes-Benz S-osztályt volt alkalmunk kipróbálni, részletes tesztünket a képre kattintva olvashatjátok, amiben természetesen a vezetéssegítő rendszerekről is ejtünk néhány szót.  

Így lehet átverni egy autót! 1