Szaúd-Arábiában nem ritka, hogy egyesek a sivatagban hosszan elnyúló utakon vesztik el a fejüket, és olyan viselkedést produkálnak, amik alkoholos vagy egyéb tudatmódosító szer befolyásoló hatását sejtetik. Köztudott, hogy az alkoholfogyasztás minden formája tilos Szaúd-Arábiában, de mi más magyarázat lehet erre?
Nem viccelek, a következő felvétel komolyan rémisztő, amit az utasok és a sofőr művel az autóban, az félelmetes. 
A stílus neve “hagwalah”, lényege pedig, hogy minél nagyobb sebességnél vágja keresztbe az autót a sofőr, nem ritkán a forgalom kellős közepén. A felvételen jól látszik, hogy a Dodge Charger 220 km/óra körül kezd bele a “driftbe”, bár ezt inkább nem nevezném annak. 
A helyi hatóságok is megelégelték már, hogy az olajmilliárdos-csemeték ilyen módon múlatják az időt, és durva büntetéseket szabnak ki a “hagwalah” művelőire. Pár hónapja például a Nazeem királya – így nevezi magát az interneten a fiatal sofőr -, ezer korbácsütés után tíz évre börtönbe vonul felelőtlen közúti magatartása miatt, és örülhet, hogy megúszta ennyivel.
A férfi számos videót készített és töltött fel az internetre, amelyeken cikázva száguld a forgalomban, helyeként áttér a ellentétes sávba, vagy éppen géppisztollyal lövöldözik menet közben. 
Szaúd-Arábiában nem elméleti fenyegetés a kivégzés sem: két évvel ezelőtt hasonló autós ámokfutások miatt lefejeztek egy Mutannish becenévre hallgató férfit, akinek két ember élete száradt a lelkén. Az illegális bemutatón történt balesetet, valamint az azt követő rendőri intézkedést az alábbi, felkavaró videón láthatod. 

Ez már tényleg nem normális! 1