Még nem jártam Indiában, de sok helyről hallani, hogy a legtöbb város nem koszos, hanem egyenesen szemétdombhoz hasonlítható. Ha ez nem lenne elég, még az emberek is rendszeresen a közterületeken vizelnek, válogatás nélkül, éppen ahol rájuk jön a szükség. 
Egy névtelen aktivistákból álló csoport megelégelte ezt, és a “Pissing Tanker” névre keresztelt vízágyúval járják az utcákat, így próbálják jó modorra tanítani az embereket. 
Indiában azonban nem csak a szemét miatt kell aggódniuk az embereknek. Az ICCT (Nemzetközi Tanács a tiszta közlekedésért) felmérése szerint Indiában a járművek száma csaknem megháromszorozódott 2003 óta, 50 millióról 130 000 millióra emelkedett 2013-ra. A járművek károsanyag-kibocsátása pedig 10 %-kal növekedett. 
Az üzemanyag kénszintje durván ötszöröse más országokhoz képest, és nagyobb ütemben nő a városok szennyezettsége, mint Kínában. Az indiai városok közül  Bengaluruban 24%-kal nőtt a környezetszennyezés az előző évekhez képest, Indiában az ötödik legnagyobb gyilkos a kültéri légszennyezés. Évente mintegy 620 000 korai haláleset történik légszennyezéssel kapcsolatos megbetegedések következtében.

Csúnya megtorlás a közterületi vizelésért 1