Shawn Corey Carter – ismertebb nevén Jay Z – amerikai rapper, dalszerző és producer az egyik legsikeresebb amerikai hip-hop előadó. Közel 450 millió dollárra rúgó vagyonnal rendelkezik (100 milliárd forint), amit többek között az 50 millió példányban elkelt albumjainak köszönhet. Összesen 14 Grammy-díjat zsebelt be, tizenkét albuma lett “No.1”, ezzel megelőzte Elvis Presley-t is.
A fent leírtakból már sejteni lehet, hogy nem szűkölködik a 44 éves rapper, ami az autóin is visszatükröződik. Garázsában olyan verdák állnak, mint a Maybach ExeleroBugatti Veyron Grand Sport (ezt feleségétől, Beyoncétől kapta születésnapjára), Pagani ZondaRolls Royce Phantom vagy a Ferrari F430 Spider. Nemrég pedig a Tesla teljesen elektromos szedánjával bővült a lista.
A híres rapper is zöldben utazik 1
A tengerentúli celebek valósággal rajongnak a Model S-ért, valami olyasmi őrület és presztízs lett ez, mint az Apple termékek. 
A híres rapper is zöldben utazik 2
Négyszáz kilométer feletti hatótáv, pszichedelikus gyorsulás, innovatív belső tér: a Tesla Model S az évtized egyik szenzációja. Ezért aztán az Év Autója ítészeinek szervezett tesztre elkísértük Gajdán Miklós zsűritag kollégánkat, beálltunk a sorba a Tesla kulcsáért. Nem bántuk meg. Ha kíváncsi vagy a teljese tesztre, KATTINTS IDE!

A híres rapper is zöldben utazik 3