Magyar, osztrák, német rendszámmal, elfüggönyözött ablakokkal, pléhdobozos, de félig-meddig lakóautó-gyanús Mercedes Sprinterek lepték el a csákvári határt a minap:

A közelben semmi olyan nevezetesség nincs, ami indokolná, hogy itt tegye le a kocsit mondjuk egy kiránduló márkaklub vagy valami hasonló szerveződés:


View Larger Map

Ráadásul esett az eső, ha ment is valahova ez a nép (egy romos vadászkápolna, a skanzenszerű Vérteskozma, a csákvári kórház-kastély, az oroszlányi bányamúzeum van nem olyan messze), bármely ésszerű távolságon belüli célobjektumhoz sokkal közelebb is találtak volna parkolót. akár ilyen sokat is:

Pár óra múlva már nem voltak ott a kocsik; senkivel nem találkoztam, akit megkérdezhettem volna a rejtélyről. Mégis, mi a fene lehetett ez? Rituális közös klub-pisilés a fenyvesben? A szabadkőművesek egy speciális páholyának titkos randevúja? Sprinter alkatrészbörze láthatatlan emberekkel? Nagyszabású nemzetközi drog-tranzakció? A neten semmit nem találtam, valaki mondja meg, mi volt ez, mert kilyukad az oldalam!

VAN TIPP A MEGFEJTÉSRE! – frissítve 17:20-kor. Állítólag… egy “keresztények” nevű, manapság oroszlányi székhelyű vallási csoport kirándulásának lehettem szemtanúja. A Holic csoportként emlegetett, de magát hivatalosan sehogyan sem nevező szektaféleséget egy osztrák bácsi alapította, szóval a többnemzetiségű rendszámkavalkádra is van magyarázat.

További kis jópofaságok itt.

(Ez itt a NapiTomi, a mindig fényképezőgéppel közlekedő Rácz Tamás autós újságíró és autóbuzi barátai mikroblogja a vezessen kis közlekedési abszurditásokról.)