Igazán érdekes eset történt a napokban az amerikai Kalifornia államban, ahol a 605-ös autópályán felborult egy kamion, és ragacsos szállítmánya az aszfalton kötött ki, 160 ezer liter, 19 tonna méz formájában. 
A nap képe: Ragadós rakomány az aszfalton 1
Három sávot is le kellett zárni a baleset miatt, ami teljesen megbénította a forgalmat, és a vicces kedvű internetezők már azt terjesztik, hogy a környéket hamarosan ellepik az alsónadrág nélküli medvék, mint például Micimackó vagy Maci Laci.

A nap képe: Ragadós rakomány az aszfalton 2

Mi a méz?

A háziméhek a virágok nektárjából és mézharmatjából gyűjtik a méz alapanyagát az előgyomrukba. Ott gyomornedveikkel keveredve vegyileg alakítják át. Az így kialakult híg, magas víztartalmú mézet a kaptár hatszögletű lépsejtjeiben tartalék táplálékként raktározzák el. A kaptárban dolgozó méhek a szárnyukkal keltett légárammal párologtatják el a felesleges vizet, s teszik sűrűbbé, tartósabbá a mézet.
 
A nap képe: Ragadós rakomány az aszfalton 3
Az ember már az ókor előtt is ismerte és fogyasztotta a mézet. Ezt bizonyítja egy 16 000 éves spanyolországi sziklarajz, amely egy lépes mézet gyűjtögető embert ábrázol. Magyarország területén már a honfoglalás előtti időszakban is foglalkoztak méhészettel az itt élő népcsoportok. A bevonuló magyarok eltanulták és folytatták ezt a mesterséget. Ennek első írásos emléke 1370-ből származik, amelyben királyi méhészetet említenek. A méhektől nem csak mézet, hanem a világításhoz szükséges viaszt is kapott az ember. A mézből mézeskalácsot, mézbort, mézsört készítettek, illetve süteményeket, bort is ízesítenek vele. Az ipari cukorgyártás beindulása előtt ez volt az egyetlen édesítőszer.

Forrás: wikipédia

 Nem az első eset, hogy a szállított áru nem a rendeltetési helyére kerül. Néhány hasonló eset:

A nap képe: Ragadós rakomány az aszfalton 4

A nap képe: Ragadós rakomány az aszfalton 5

A nap képe: Ragadós rakomány az aszfalton 6

Kíváncsi vagy a hétvégi tuningshow legszexibb csajaira? Akkor Kattints a képre! 

A nap képe: Ragadós rakomány az aszfalton 7