A kacifántos bevezető helyett csapjunk egyenes a lecsóba, nézzétek meg a szupersportautókat lealázó, átalakított Ladákat, amiknek a motorháza alatt a legtöbb esetben turbóval lélegeztetett erőforrás dolgozik. 
VAZ 2101 vs. Subaru Impreza WRX STi 


Lada Samara vs. Lamborghini Gallardo 

Lada Niva vs. BMW M3
Végezetül egy autópályás párharc
Tegyük fel, hogy az 530 lóerős Porsche 911 volánja mögött ülünk és kényelmesen tempózgatunk az autópályán. Sorra előzgetjük a kocsikat, néha akad egy-egy bátor jelentkező, aki szeretné felvenni a versenyt; villog, fészkelődik mögöttük, neki nem elég a 180 km/óra. Ilyenkor taposunk egy finomat a gázpedálon, és máris lemarad mint a borravaló. 
Azonban néha még a 911 GT2-őt is érheti durva meglepetés, esetünkben egy Lada okozott kellemetlen pillanatokat a 997-nek.
A videón látható Porsche 3,6 literes, hathengeres duplaturbós motorral van szerelve. Legnagyobb sajnálatomra a turbóval megfűszerezett, öreg Ladáról nem sok minden derül ki, ha jól láttam akkor talán kombiról van szó. Nem lennék meglepődve, ha például Nissan Skyline-ból származó 2,5 literes hathengeres motor lapulna meg benne, sunyi módon.