Ha van esszenciája az Egyesült Államok autóversenyzésének, akkor az a gyorsulási versenyek csúcskategóriája. Itt sűrűsödik minden, amiért egy amerikai autóbuzi benzinérzékeny mirigyei dagadni kezdenek. Sőt, egy kelet-európai autóbuzi mirigyei is.

A valóság határát szaggató erők, közvetlen életveszély, fülön csorgó adrenalin. Aki egy ilyen ördögi gépbe szíjazza magát, az jegyet vált a pokolba. 4,5 másodperc alatt érik el a 480-500 km/órás sebességet, a rajt pillanatában 8 G, a szemvillantásnyi futam alatt pedig átlagban 4 G nehézségi erő hat a pilótákra. Ennél durvább módon kilőni semmi sem képes a szárazföldi járművek közül.

Ha pedig valami rosszul sül el, akkor az olyan hirtelen történik, hogy képtelenség emberi ésszel felfogni. Erről Ron Capps tudna mesélni, akinek nemrég futam közben robbant fel a motorja. A belsőkamerás felvétel az igazán megdöbbentő, ha nem lenne nagy sebességű kamerával készített videó, a baleset részleteit sosem láthatná emberi szem. Egyszerűen volt, nincs, az autó orra eltűnt, mint Batman a háztetőről, mikor Gordon felügyelő épp nem figyel oda.


A pilóta szerencsére komoly sérülések nélkül megúszta a balesetet.