Az ittas vezetés bizony nem játék, már kevés alkohol is képes befolyásolni ítélőképességünket, ha pedig részegek vagyunk annak katasztrofális következményei lehetnek. 
A közel-keleti Katar fővárosában, egy ittas sofőr hajtott keresztül a dohai Ferrari-Maserati szalon üvegfalán, és egyenes az üzletben állt meg. Arról nem szóltak a hírek, hogy megsérült-e valamelyik olasz autó, de személyi sérülés nem történt.
A Kia Fortében üllő férfinak a biztonsági őr segített kinavigálni az üzletből, aztán kövér gázzal lelépett a helyszínről a részeg autós. Arról egyelőre nincs információ, hogy ezek után mi történt.

Doha

Katar fővárosa, és egyben legnépesebb városa is. Az ország keleti részén helyezkedik el. Doha éghajlata forró sivatagi, a hőmérséklet májustól szeptemberig átlagosan 38 °C feletti. A nyári hónapokban szinte nincs csapadék, évente átlagosan 75 mm hullik, leginkább az októbertől márciusig terjedő időszakban. A tél is meleg, a hőmérséklet csak ritkán csökken 7 °C alá. Nyáron a hőmérséklet gyakran eléri és meghaladja a 40 °C-t.

A várost 1850-ben alapították Al-Bida néven. A Doha név jelentése az arab ad-dawha (nagy fa) szóból ered. 1882-ben al Raján felépíttette az Al-Wadzsba erődöt Délnyugat-Dauhában. A következő évben Kasszim sejk katari hadserege legyőzte az Oszmán Birodalom erőit.

A városban a legnagyobb tömegközlekedéssel foglalkozó vállalat a Movaszalát Közlekedési Vállalat, mely munkáját buszokkal végzi. A tömegközlekedést főleg az alacsonyabb jövedelmű lakosok használják. Doha lakóinak többsége rendelkezik autóval.

FRISS!