Február első napjaiban hozta nyilvánosságra a spanyol rendőrség az alábbi videofelvételt, amelyen egy hideg fejjel végrehajtott autórablás látható. 
A 34 éves férfi egy bevásárló központ parkolójában támadta meg áldozatát: miután a nő becsatolta 16 hónapos gyermekét a hátsó ülésen, és maga is beszállt, a támadó beugrott mellé az utasülésre. A nő elbeszélése szerint a férfi kést rántott, és azt mondta neki, hogy kéri az autót, vagy különben… 
Az áldozat megpróbálta lecsillapítani támadóját, és arra kérte, hadd vegye ki gyermekét a hátsó ülésről, mielőtt átadja neki az autót. Ez azonban nem felelt meg a férfinak, mire a nő elkezdett segítségért kiáltozni. 
Ezt követően dulakodni kezdtek, és a férfi kilökte az autóból az asszonyt, aki kétségbeesetten kapaszkodott az ajtóba, ám sem ő, sem a segítségére siető járókelők nem tudták megakadályozni, hogy a támadó elhajtson az autóval, benne a gyermekkel. 
A rendőrség nem sokkal később, néhány kilométerrel arrébb megtalálta az elhagyott autót, benne a sértetlen gyerekkel. 
A kocsiban talált ujjlenyomatok alapján már másnap letartóztatták a támadót, valamint annak 28 éves barátnőjét, aki a támadás során egyszerűen odasétált az autóhoz, és beszállt az utasoldalra, miközben a túloldalon folyt a csetepaté. 
A tavaly decemberben lezajlott támadás elkövetői ellen eljárást indítottak, ennek kimenetele nem ismert.
A közelmúltban szintén egy parkolóban ért támadás egy anyát, ott azonban a gyermekek könyörögtek a támadóknak kegyelemért… kattints a képre a részletekért.