Charlene Vernall maga a megtestesült, közmondásos rossz szomszéd: miután egyszer feljelentette a mellette lakó fiatalasszonyt, hogy elhanyagolja kutyáját, rendszeresen partikat tartott saját otthonában. Nem ritkán hajnali ötig üvöltött versenyt a zene és a vendégsereg, a szomszédban tévézni sem lehetett, nem hogy aludni – utóbbi egyébként ilyenkor Charlene három gyermekének sem ment valami jól, így az éjszaka megmaradt békéjét az ő sírásuk rombolta szét. 

“Beleremegtek a lépcsők, úgy szólt a zene. Egyik este elkezdtek vonyítani a fal túloldalán, máskor megrugdosták a kerítésemet. Azt kiabálták, átjönnek és szájba vágnak” – emlékszik vissza a rémálomszerű éjszakákra a Charlene mellett élő Sophie Kingsman. 
Nos, mostanában már nem bulizik Charlene. 

Védhetőnek tartod a terepjárós tettét?

  • Bunkók voltak, szóltak nekik, talán ebből tanulnak
    86%
  • Meg kellett volna várnia, amíg elmennek otthonról
    9%
  • Ilyet csak eszelős tesz, remélem, börtönbe zárják!
    5%

Védhetőnek tartod a terepjárós tettét?


Miután Sophie többször is hiába tett feljelentést szomszédja ellen, édesapja, az 52 éves Paul Kingsman úgy döntött, megoldja maga a gondot. Egy szép napon Land Roverével a kerítést letaposva behajtott a negyedik gyermekét váró, 24 éves Vernall kisasszony ablaka alá, és bezörgetett: 
“Három percetek van kijönni, aztán betöröm a falat.” 
Így is tett: nagy gázt adott, és beletolatott a bérház homlokzatába, amely födémig leomlott. Amikor a rendőrség nem sokkal később saját lakásán letartóztatta a férfit, autóját is megtalálták: tégladarabok és üvegszilánkok borították az alaposan megrongálódott járművet. 
Kingsman a bíróság előtt bűnösnek vallotta magát gépjárművel való veszélyeztetés és közbotrányokozás vádjában, tagadta ugyanakkor, hogy kárt akart volna tenni másokban. “Csak meg akartam rongálni az ingatlant, hogy ki kelljen költözniük, nem állt szándékomban lebontani a házat.” 

Charlene Vernall és három gyermeke

Charlene Vernall és három gyermeke


A szakértői vélemény szerint a kár mértéke meghaladja a tizennégyezer fontot (ötmillió forint). 

“Tiszta bolond ez az ember. Ha bekopogtat és beszél velem, talán hallgattam volna rá. De ez?Üülök a kanapén egy cigivel, nézem a tévét, és egyszer csak elkezd rám záporozni a tégla…” – mondta a tavaly nyáron történt támadás tárgyalásán a sértett Charlene Vernall. 
Az ügyben várhatóan két hét múlva hoz ítéletet a bíróság.