A kajmánok krokodilhoz hasonló hüllők, élőhelyük főleg Közép- és Dél-Amerikában van, de megtalálhatóak még a Karib-tenger néhány szigetén is. Életük nagy részét a vízben töltik, egyes példányaik akár 2,5 méter hosszúra is megnőnek, testtömegük 20-30 kilogramm. 
Ellentétben acélból, és különböző mesterségesen előállított anyagokból készült névrokonaiktól, amelyek leginkább tükörsima aszfalton, rázókövekkel szegélyezett versenypályákon érzik jól magukat – és ahogy a mellékelt kép is mutatja, szeretnek bokrok hűvösében meghúzódni…

Az “elfelejtettem behúzni a kéziféket” tipikus esete, főszerepben a Porsche Cayman S-el, amelyet gazdája egy  vasúti töltés mellett található parkolóban hagyott, az autó pedig háttal kezdett el gurulni a sínek irányába, a kerítés mentette meg a zuhanástól. 
Porsche Cayman S - 3,4 literes motor, 325 lóerő, maximum sebesség 283 km/óra, a 0-100-as sprint pedig 5 másodperc alatt le van tudva.

Porsche Cayman S – 3,4 literes motor, 325 lóerő, maximum sebesség 283 km/óra, a 0-100-as sprint pedig 5 másodperc alatt le van tudva.