Mintha minden a legnagyobb rendben volna, úgy haladt végig múlt pénteken a brazíliai Curitiba külterületén az a kisteherautó, amelynek szélvédőjéből egy frissen elgázolt kerékpáros holtteste állt ki. 

A forgalomban araszoló járművet végül egy bátor motoros állította meg. Másodperceken belül tekintélyes tömeg verődött össze a pick-up körül – az emberek fele mobiltelefonnal filmezte a gyomorforgató látványt, míg mások egyre harciasabban támadták az autóst. 
A sofőr végül alighanem a rendőrség gyors kiérkezésének köszönhette, hogy nem esett bántódása. A kereszteződést figyelő biztonsági kamera felvételén jól látható, hogy az elvezetett férfi alig tud járni, olyan részeg. 
A rendőrségi jelentés szerint a férfi a másfél millió lakosú város egyik főútjának 11-es kilométerszelvényénél gázolta halálra a kerékpárost. Az ütközés ereje olyan nagy volt, hogy a szerencsétlen félig átrepült a szélvédőn. Az autós azonban ahelyett, hogy megállt volna, egyszerűen tovább hajtott; végül hat kilométerrel odébb fogták el.

OSZD MEG a Facebook-on