A New York-i Noshat Nahian édesanyja reggelente rendszerint kézen fogva kísérte iskolába tizenegy éves lányát és nyolcéves fiát, ám december 20-án, az utolsó tanítási napon otthon maradt, és egyedül engedte el gyermekeit. A kisebbik gyerek, a harmadikos Noshat tanárának vitt ajándékot. Még csak néhány hete jártak az iskolába: a család ősszel költözött Bangladeshből Amerikába. 

Amikor a testvérek az iskola előtti utolsó kereszteződéshez értek, megálltak, majd amikor leléptek az úttestre, a fiút elgázolta a semmiből előbukkanó teherautó. “Szóltam nekik, hogy várjanak, és ők vártak, mint mindig. Aztán egyszer csak ott volt a kamion” – mondta egy neve elhallgatását kérő, civil közlekedési őr a The New York Times-nak. 
Más szemtanúk szerint a fiú fejére húzott kapucnival, megállás nélkül lépett le a járdáról. 
Akárhogy is történt, a nyerges vontató félpótkocsijának hátsó kereke találta el a gyermeket, maga alá gyűrve őt. A kisfiú húga hazarohant, hogy szóljon az anyjának, az iskola egyik munkatársa pedig megpróbálta újraéleszteni a fiút, sikertelenül. 
Kamion gázolta halálra az iskolába igyekvő kisfiút 2


A kamion 51 éves vezetője, Mauricio Osoario-Palominos (jobbra) a helyszínen maradt és együttműködött a rendőrséggel. A hatóságok egyelőre bevont jogosítvánnyal, valamint balesetveszélyes állapotú abroncsokkal történő vezetés miatt indítottak ellene eljárást. 
A magánvállalkozó férfi jogosítványát az elmúlt harminc évben háromszor vonták be, és tucatnyi eljárás folyt ellene a legkülönfélébb okok miatt, a rendőrségi utasítások és a forgalmi jelzőtáblák figyelmen kívül hagyásától kezdve a biztonsági öv becsatolásának elmulasztásán át a gyorshajtásig. Legutóbb másfél évvel ezelőtt került összeütközésbe a törvénnyel, akkor veszélyes vezetés volt a vád.
A te gyereke(i)d egyedül jár(nak) iskolába?
Dehogy, kocsival visszük vagy a kapuig kísérjük őt/őket
1% ()
Igen, nyugodt környéken lakunk, de azért szoktam izgulni
1% ()
Már nem iskolás korú(ak) a gyereke(i)m
1% ()
Nincs gyerekem
1% ()