A meg nem nevezett kisfiú édesanyjával együtt Malajziából érkezett Sydney-be, hogy meglátogassák rokonaikat. Szerdán reggel éppen az anya unokahúgait kísérték be az óvodába, amikor egy Nissan Dualis (nálunk Qashqai) hirtelen nekik rontott. 

Az autó minden bizonnyal az óvoda kocsibejárójára szeretett volna felhajtani, ám vezetője elveszíthette felette az uralmát, mert a jármű lassítás nélkül gázolta el a négy embert. 
Az óvoda kapujában gázoltak halálra egy kisfiút 1
A 38 éves anya könnyebb sérüléseket szenvedett, az egyik, négyéves kislánynak pedig eltört a medencecsontja. A hatéves kisfiút azonban telibe találta, a kerítéshez préselte, majd maga alá gyűrte az autó. A gyermek a helyszínen meghalt. 
A gépkocsi vezetőjét, egy 46 éves nőt, szintén kórházba kellett szállítani, mert sokkot kapott. Vér- és vizeletmintát vettek tőle, ezek elemzésének eredménye jelenleg még nem ismert, így nem tudni, mi okozta a tragédiát. Hozzájárulhatott az is, hogy a környéken kifejezetten nagy a forgalom: egy helybeli lakos elmondása szerint egyáltalán nincs tömegközlekedés ebben a városrészben, így a gyerekeket többnyire autóval szállítják a szülők az óvodába, illetve a szomszédos iskolába.
Utóbbi tanulói közül többen is szemtanúi voltak az esetnek; nekik pszichológusok segítenek feldolgozni a látottakat.