Miért lehet vonzó a sereg? A hajnalban kelés, a szigorú napirend, a szadista főtörzs? Kinek kell ez? Vagy egy eltévedt srapnel a combizmok közé, lüktető főeret találva? Még a szokásos búcsúlevelet sem tudja szegény baka átadni a cimborájának, máris elvérzett. Szóval, nem vonzó szakma.

Vagyis, várjunk csak! Ezek a srácok Hummer terepjárókat indítanak ejtőernyővel küldetésre egy teherszállító repülőgép gyomrából! Így már érthető, az ilyen élmények miatt vállalható a kőkemény életmód. Kivéve a repeszt.


Az Egyesült Államok békehozó terepjáróját, illetve annak a Magyar Honvédség számára szállított verzióját már mi is megismertük testközelből. A HMMWV mozaikszó így magában elég hülyén hangzik, a széles, csótányszerű amerikai katonai járműveket a legtöbben – igaz tévesen – Hummer néven ismerik (Az utcai változat márkaneve a Hummer).

Tömege közel 4,5 tonna, hossza 5,4 méter, szélessége 305 centi. Igazi nagyvas. A borzalmasan széles építésnek a stabilitás mellett az az oka, hogy így ugyanabban a nyomban tud haladni a viszonylag kisméretű jármű is, amin a nagyobb teherautók, így elég egy nyompárt megtisztítani az aknáktól…tovább a teljes cikkhez.