Idén sem kapott szabadságot a tél, a felelőtlen, felkészületlen autósoknak köszönhetően pedig ez egyet jelent a balesetek számának emelkedésével. Lehet szidni az időjárást, és a közutak állapotát, de alapvetően a mi felelősségünk az, hogy a körülményeknek megfelelően közlekedjünk. 
Az Egyesült Államokban Wisconsin államban, még vasárnap történt tömegkarambol jól megvilágítja a kérdést. Elképesztő látni, ahogy negyven autó ütközik egymásnak, hullámokban érkezve, egyre csak növelve a törött autók kupacát. A súlyos baleset egy halálos áldozattal, és több súlyos sérüléssel járt. 
Itthon is gyakran találkozhatunk olyan szerencselovagokkal, akik a száraz időben megszokott tempóval vágtatnak ködben, havazásban. Őket látva nyer értelmet a tizenkét légzsák és a nagy szilárdságú acélból készült, energiaelnyelő elemekkel körbebástyázott utascella. 
Ez a videó bizonyítja, hogy ilyen idiótákra szerte a világban számíthatunk, akik képtelenek felmérni, hogy ilyen körülmények között egy hirtelen történt balesethez érve esély sincs a biztonságos megállásra a szokásos utazótempóval!