A huszonkét éves Lacey Gruntorad lelkes hallgatója volt a masszázstanfolyamnak, amire beiratkozott. Olyannyira, hogy idén szeptember 27-én megkérte egyik diáktársát, a szünet után cseréljenek helyet: szeretett volna közelebb ülni a tanárhoz, hogy az rajta mutassa be a tanult fogásokat. 

Az óra kezdete után pár perccel hatalmas robajjal ledőlt a fal, és a tanterembe berontott egy füstölgő autó, maga alá gyűrve a hallgatót. 
“Elhánytam magam, amikor láttam, hogy az autó pont ott áll, ahol az imént még Lacey ült, és felfogtam, mi történt” – emlékezett vissza a balesetre a tanár, akinek az egyik karját törte el az elszabadult jármű. A fiatalember, aki eredetileg annál a padnál ült, csak apróbb karcolásokat szenvedett; ő kiáltott rá a sokkos állapotba került sofőrre, hogy állítsa le az autót. 
A héten lezárult szakértői nyomozás egyértelműen megállapította, hogy az autót vezető, nyolcvanas éveiben járó nő nem tehető felelőssé a balesetért. Sem gondatlanságra, felelőtlenségre vagy szándékosságra utaló jeleket nem fedeztek fel, a nő nem lépte át a megengedett sebességet és nem fogyasztott tudatmódosító szereket, ezért nem emelnek vádat ellene. 
Ha formálisan nem is vonják felelősségre, az idős hölgy már a baleset pillanatában azt mondta, hogy nem tud együtt élni a gondolattal, hogy egy szülőtől elvette a gyermekét. “Nem is akartam autóba ülni, de el kellett vinnem egy beteg barátnőmet a boltba, aztán meg a gyógyszertárban volt dolgom” – mondta el a rendőrségnek az asszony, aki az eset óta eltelt hetekben sem nyilatkozott a sajtónak.

Tudja, hogyan tárolja a nyári gumijait télen? Hogyan mossa le autóját télen? További hasznos információk a téli autózás rovatunkban. KATT!

Az iskolapadban gázolták halálra a diáklányt 1Az iskolapadban gázolták halálra a diáklányt 2