Jessica Luebke éppen végzett munkájával, és hazafelé tartott, amikor elhajtott az úttest kellős közepén heverő, szürke zsák mellett. Beletelt egy-két másodpercbe, amíg agya feldolgozta a látványt: nem szemét, nem is levelek, hanem pénz volt a lezárt műanyag zacskóban. Rengeteg pénz. 

Ötvenmillió esett ki egy pénzszállító kocsiból 1
Ötvenmillió esett ki egy pénzszállító kocsiból 2

Ötvenmillió esett ki egy pénzszállító kocsiból

Ötvenmillió esett ki egy pénzszállító kocsiból

Ötvenmillió esett ki egy pénzszállító kocsiból 5
Ötvenmillió esett ki egy pénzszállító kocsiból 6
Fotó megosztása:
Ötvenmillió esett ki egy pénzszállító kocsiból 7


Luebke azonnal a fékre lépett, megfordult, és visszahajtott a zsákhoz. Ahelyett azonban, hogy bedobta volna csomagtartójába, és hazavitte volna, hívta a helyi sheriff hivatalát. Luebke ugyanis hivatalból a jók oldalán játszik: a csinos fiatal nő próbaidőre bocsátott elítéltek felügyelő tisztjeként keresi kenyerét. 
Kisvártatva megérkeztek a rendőrök, majd alig valamivel később egy pénzszállító autó is feltűnt. Mint kiderült, pár perccel korábban ők veszítették el a zsákot, amit a közeli Boomtown Casinóból kellett volna a bankba szállítaniuk. 
Máig nem tudni, hogyan eshetett ki a húsz- és százdolláros bankjegyekkel teli, műanyag zsák a páncélozott pénzszállító járműből. Azt viszont bevallotta a jármű személyzete, hogy tanácstalanok voltak: egyszerűen visszafordultak és végig hajtottak az eredeti útvonalon, reménykedve abban, hogy hátha megpillantják az elhagyott zacskót. 
A legutóbbi jelentések szerint Jessica egyelőre sem a pénzszállítóktól, sem a kaszinótól nem kapott jutalmat becsületességéért. Újságírók kérdésére elmondta: soha egy percig fel sem merült benne, hogy megtartsa a pénzt, mivel szülei úgy nevelték, hogy tisztelje mások tulajdonát.
Visszaadnád, ha ennyi pénzt találnál?
Biztos nem, vállalnám a kockázatot
50% (1)
Természetesen, hiszen nem az enyém
0% ()
Fogalmam sincs. Remélem, soha nem kell meghoznom ezt a döntést
50% (1)