Filmbe illő történet zajlik Anglia utcáin, ahol Manchester Kapitány álnéven, saját készítésű jelmezben tevékenykedik egy férfi, aki szuperhősként segíti a város lakóit.
Az ismeretlen irgalmas szamaritánus néha kifizeti az autósok helyett a parkolási bírságokat, máskor az időseknek segít cipelni a bevásárlókosarat, esernyőt osztogat ha elered az eső, és bútort pakol, ha kell. Eddig annyira jól titokban tudta tartani valódi kilétét, hogy még a barátnője sem tudja, hogy ő a manchesteri hős.
A szuperhős, aki kifizeti helyettünk a bírságot 1
A szuperhős, aki kifizeti helyettünk a bírságot 2

A szuperhős, aki kifizeti helyettünk a bírságot

A szuperhős, aki kifizeti helyettünk a bírságot

A szuperhős, aki kifizeti helyettünk a bírságot 7
A szuperhős, aki kifizeti helyettünk a bírságot 8
A szuperhős, aki kifizeti helyettünk a bírságot 9
A szuperhős, aki kifizeti helyettünk a bírságot 10
Fotó megosztása:
A szuperhős, aki kifizeti helyettünk a bírságot 11
Az utcákon véghezvitt jócselekedeteket Twitter oldalán osztja meg, ahol már több, mint 4000 követője van. Elmondása szerint az egész azzal kezdődött, hogy pár hónapja kirúgták a munkahelyéről és álláskeresgélés közben is hasznosan akarta tölteni szabadidejét. Mindig is szerette a képregényeket, ezért úgy gondolta, hogy miért ne segíthetne ő is néhány emberen, a hősökhöz hasonlóan.
A szuperhős, aki kifizeti helyettünk a bírságot 12
Csupán a két legjobb barátja tud arról, hogy ő az álruhás jótevő, és mindenben támogatják. Még névjegykártyát is készítettek, amit a helyszínen szokott hagyni, amin megtalálható a Kapitány Twitter elérhetősége. 
A szuperhős, aki kifizeti helyettünk a bírságot 13
Néha még szemetet is szed az utcán, hogy tisztábba tegye a környéket, vagy kaparós sorsjegyet osztogat, ha éppen úgy tartja kedve. Az emberek általában meglepődnek mikor meglátják akció közben, de internetes üzenőfala tele van pozitív visszajelzésekkel. A titokzatos férfi ezt a bejegyzést tette közzé nemrég: “Nem tudom, meddig leszek még Manchester Kapitány, de mindig nagyon élvezem mikor másokon segíthetek, és ha csak egy valaki hasonlóan cselekszik és önzetlenül fog segíteni másokon, az én példámat véve alapul, már megérte.” 
Az angliai történet azonban nem egyedi, még év elején röppent fel a hír, hogy egy argentin város utcáinak békéjéért harcol egy igazi szuperhős. A magát Mengannónak nevező álarcos férfi egy Bajaj Pulsar 200-as motorkerékpár nyergében óvja a lakókat a bűnözőkkel szemben.
A szuperhős, aki kifizeti helyettünk a bírságot 14
Járőrözései során magával vitt felszerelése zseblámpából, paprikaspray-ből és megfelelő páncélzatból áll. Öltözékének jellegzetessége a kék szín, ami motorján is dominál. A bűnüldözést 2010-ben kezdte, és azóta már kiderült, hogy egy volt rendőr lapul a maszk alatt.