A 28 éves Shana Porter elveszítette uralmát gépkocsija felett, és a Dél-Karolina államon áthaladó I26-os autóútról lerepülve egy fának ütközött. Az autó kigyulladt, a fiatalasszony azonban nem tudta kioldani biztonsági övét, így autója foglya lett. 

A helyszínre elsőként érkező rendőröket pánikban kiabáló tömeg fogadta. A félig kidőlt fa alá szorult autót ekkor már elborították a lángok, nem lehetett hozzáférni az ajtókhoz, ezért elkezdték oltani az autót azzal, amijük volt: kézi porral oltó berendezésekkel, miközben a nő a pokoli máglya kellős közepén sikoltozott.
Gyorsan végére értek saját készleteiknek, ekkor azonban a gondviselés közbeavatkozott: meglátta a tüzet és rögtön oda kanyarodott egy tűzoltóberendezéseket forgalmazó cég demonstrációs autója, rakterében másfél tucat oltókészülékkel. 
A sofőr, Eddie Hall maga is belevetette magát az oltásba. A felvételen jól látszik, hogy a kis kézi készülékekkel csak elodázni tudták a tűz tovaterjedését, amikor pár másodpercre abbahagyják az oltást, azonnal ismét fellángol a tető. 
Itt azonban már átvették a mentést a helyszínre kiérkező tűzoltók. Gyorsan kiszabadították a nőt, aki napokig feküdt súlyos állapotban a kórházban – a jelentések szerint égési sérülések nélkül.

Nyitóképünk illusztráció