Tegyük fel, hogy egy Porsche volánja mögött ülünk, kényelmesen tempózgatunk az autópálya belső sávjában. Sorra előzgetjük a kocsikat, néha akad egy-egy bátor jelentkező, aki szeretné felvenni a versenyt, villog, fészkelődik mögöttük a sávban, neki nem elég a 180, ilyenkor taposunk egy finomat a gázpedálon, és máris lemarad, mint a borravaló. 
Azonban néha még a 911 GT2-őt is érheti durva meglepetés. Esetünkben egy Lada okozott kellemetlen pillanatokat a 997-nek.

A videón látható Porsche GT2 530 lóerőre képes, a 3,6 literes, hathengeres duplaturbós motorral. Legnagyobb sajnálatomra a turbóval megfűszerezett, öreg Ladáról nem sok minden derül ki, ha jól láttam akkor talán kombiról van szó. Nem lennék meglepődve, ha például Nissan Skyline-ból származó 2,5 literes hathengeres motor lapulna meg benne, sunyi módon. Hiszen láttunk már példát ilyenre. Az egészen biztos, hogy nem az 1,7 literes, 80 pacis blokk dolgozik az orosz vasban.

Nemrég mi is teszteltünk egy turbós Ladát. A spéci Samarát itthon építette egy magánszemély. Hétköznapokon használható, de ha kell piszok gyors gép született. Részletekért kattints ide!