Alighanem egy italbolt tulajdonosát akarták megleckéztetni azok a fiatalok, akik tegnap hajnalban halálra gázoltak egy férfit New York Bronx kerületében. 

Derek Callender kétéves kislányával és kilencéves fiával otthonuk előtt álldogált, amikor az 1988-as évjáratú, sötétzöld Toyota Sienna fékezés nélkül közéjük rontott és elsodorta a 32 éves építőmunkást. 
Nem szolgálták ki őket, ámokfutásba kezdtek 1
Nem szolgálták ki őket, ámokfutásba kezdtek 2

Nem szolgálták ki őket, ámokfutásba kezdtek

Nem szolgálták ki őket, ámokfutásba kezdtek

Nem szolgálták ki őket, ámokfutásba kezdtek 7
Ezen a környéken történt az ámokfutás (kép: Google Maps).
Bronx, 47-es körzet. Itt hallgatják ki a magát feladó gyanúsítottat (kép: Google Maps).
Nem szolgálták ki őket, ámokfutásba kezdtek 10
Fotó megosztása:
Nem szolgálták ki őket, ámokfutásba kezdtek 11
Az autó utasai elrohantak a helyszínről. 
A feltételezések szerint a gázolók azonosak lehetnek azzal a négy vagy öt fiatalemberrel, akik a tragédia előtt egy-két órával alkoholt szerettek volna vásárolni egy közeli italboltban, ám annak tulajdonosa megtagadta a kiszolgálást, miután a fiatalok nem voltak hajlandóak megmutatni személyi igazolványukat, egyikük pedig kifejezetten furcsán viselkedett. 
Az ámokfutás közvetlenül éjfél után, szombaton hajnalban történt, amikor az italbolt bezárt. Alighanem ennek tulajdonosát szerették volna elgázolni, ám helyette egy kívülállót: a gyermekeivel és rokonaival a házuk előtt ácsorgó férfit találták el. 
Ezen a környéken történt az ámokfutás (kép: Google Maps).

Ezen a környéken történt az ámokfutás (kép: Google Maps).

A szemtanúk szerint az autó egy teljes háztömbnyit haladt a járdán. 
Egy biztonsági kamera felvette, amint nagy sebességgel végigszáguld a boltok előtt a kisbusz. Egy többtagú család, valamint egy idősebb kerékpáros férfi az utolsó pillanatban húzódott el az útjából. 
Az eseményeket további kamerák is rögzítették (ld. alább). Ezeken látható, amint az italboltból kisiető fiatalok beszállnak a kisbuszba, amely nagy gázzal megfordul, és tovaszáguld – az még nem egyértelmű, hogy az ámokfutás ekkor vagy valamivel később történt-e.
Az egyik gyanúsított, egy 22 éves fiatalember feladta magát a rendőrségen. A legutóbbi hírek szerint kihallgatása folyamatban van, de még nem történtek letartóztatások. Az áldozatnak, aki szomszédai és rokonai szerint kedves, segítőkész ember volt, hétfőn lett volna a 33. születésnapja. 
“Remélem, elkapják és megbüntetik azokat a gyáva férgeket, akik ezt tették a kisfiammal!” – zokogta az áldozat 51 éves édesanyja, Laverne Jacobs.
src=”https://cdn.abclocal.go.com/static/flash/embeddedPlayer/swf/otvEmLoader.swf?version=fw1000&station=wabc&section=&mediaId=9311291&cdnRoot=http://cdn.abclocal.go.com&webRoot=http://abclocal.go.com&configPath=/util/&site=”>