Hatalmas balesetnek lehetünk szemtanúi, amit az Új-Zélandon megrendezett greymouthi utcai motorversenyen rögzített az egyik versenyző, Graham Boyd sisakkamerája, miközben Yamahájával keresztülhajt egy Ducatin.
Szerencsétlen helyzet volt, amit szinte lehetetlen lett volna elkerülni. Látszik, ahogy a Ducatin ülő motoros elveszti az irányítást a vas felett, és a 2008-as, 450-es Yamaha R6-os elé vágódik, az ütközés garantálható volt, Boyd gyakorlatilag kettévágta motorjával a Ducati tankját, is mindent beterített a benzin. 
Szinte azonnal lángra is kap a két motor, és az egész utcát tűzbe borítja a kiömlő üzemanyag. Szerencse, hogy éppen senki nem állt abban a kanyarban. Igaz, hogy amatőr kategóriás versenyről van szó, de a pályabíró helyében én inkább egy jó nagy poroltóval rohantam volna a motorokhoz, nem rádióval. Elvileg kellene lenni minden bírói posztnál tűzoltó készüléknek, de lehet, hogy én tudom rosszul. 
A későbbi Youtube-hozzászólásokból kiderül, hogy egyik versenyzőnek sem lett komoly baja, karcolásokkal megúszták az esetet, aminek ezek szerint nagyobb volt a füstje, mint a lángja.