“Igazi úriember volt. Ha fiunk van, ilyen fiút szeretnénk magunknak, ha lányunk, ilyen vőt” – mondta könnyeivel küszködve Bill Schilling iskolaigazgató azon a csendes megemlékezésen, amelyen a 17 éves Christopher Alvelót búcsúztatták barátai és osztálytársai. 

A philadelphiai tinédzser cserkésztársaival együtt közösségi munkát végzett múlt szombaton, majd a feladatot sikeresen teljesítve boldogan indult haza, hogy elmesélje a történteket édesanyjának. A családi szabadidőjárművet mostohaapja vezette, és mivel volt hely a kocsiban, három barátja is velük utazott. 
Hazafelé a sofőr, az ötvenegy éves Joe Snyder elveszítette eszméletét a volán mögött, autójuk átsodródott a szemközti sávba, ahol egy, a szomszédos repülőtérre üzemanyagot szállító tartálykocsi közeledett. Chris gondolkodás nélkül kicsatolta övét, hogy hozzáférjen a volánhoz, és elkormányozta az útból a robogó autót. 
Életét áldozta társaiért egy gimnazista fiú 1
Életét áldozta társaiért egy gimnazista fiú 2

Életét áldozta társaiért egy gimnazista fiú

Életét áldozta társaiért egy gimnazista fiú

Életét áldozta társaiért egy gimnazista fiú 5
Chris, néhány órával halála előtt. Egy közparkot takarítottak ki cserkésztársaival.
Fotó megosztása:
Chris, néhány órával halála előtt. Egy közparkot takarítottak ki cserkésztársaival.

Chris, néhány órával halála előtt. Egy közparkot takarítottak ki cserkésztársaival.

A fékhez azonban nem fért hozzá, így a Ford Explorer áttörte a repülőtér kerítését, átvágott egy parkolón, és egy tranzitbusznak csapódva állt meg. A hátul utazó fiatalokat könnyebb sérülésekkel, az eszméletlen sofőrt kritikus, de stabil állapotban vitték kórházba. Chris Alvelo kirepült az autóból, és a helyszínen életét veszítette. 
“Nem csak három társa és nevelőapja életét mentette meg a fiú” – mondta a repülőtér egyik alkalmazottja. “A tartálykocsi sofőrje is neki köszönheti életét, és ha autójuk nem az épület mellett parkoló kisbusznak, hanem a kicsit odébb telepített üzemanyagtartálynak csapódik, sokkal, de sokkal nagyobb tragédia történhetett volna.” 
Családja és barátai szerint a tizenhét éves hős mindig is előbbre helyezte társait magánál. Feltett célja volt, hogy felnőttként is másokat védelmezzen: a légierőbe szeretett volna jelentkezni.
Idén ötvenéves a Porsche 911. A jubiláló sportkocsit multimédiás összeállítással köszöntjük.