Vettem már részt számos vezetéstechnikai tréningen és a legfontosabb dolog, amit el szoktak mondani, hogy semmiképp ne kapkodjunk, maradjunk nyugodtak, mert ha mondjuk a közúton pördülünk meg, nem pedig a szimulációs rántópad húzza ki az autó seggét, akkor fontos, hogy megőrizzük hidegvérünket. 
A hidegvér fontos, ne veszítsük el 1
A hidegvér fontos, ne veszítsük el 2

A hidegvér fontos, ne veszítsük el

A hidegvér fontos, ne veszítsük el

A hidegvér fontos, ne veszítsük el 5
A hidegvér fontos, ne veszítsük el 6
Fotó megosztása:
A hidegvér fontos, ne veszítsük el 7
A másik nagyon fontos dolog, ha nem a legfontosabb, hogy ha veszélyes szituációba keveredünk (megcsúszunk a vizes, jeges aszfalton, másik autóval ütközünk, hirtelen defektet kapunk) mindig oda nézzünk ahová szeretnénk korrigálni az autót, ne pedig oda ahová jó eséllyel be fogunk csapódni.
A következő videó jó példája annak, hogy mit ne tegyünk, ha váratlan helyzettel találjuk szembe magunkat. Próbáljunk meg a lehetőségekhez mérten higgadtak maradni. 
A kis Nissan Micra sofőrje a lehető legrosszabban kezelte a helyzetet, hiszen a mellette lévő autó sávváltása után elkezd szépen fékezni, aztán hirtelen élesen balra rántja a kormányt. Elég lett volna, ha csak szépen még  lelassít egy picit, és mindenki boldogan autózhatott volna tovább. Még a mögöttes forgalmat sem tartotta volna fel.