Múlt vasárnap este, lefekvés előtt a tizenegy éves Abigail Robinson és féltestvére, a hatéves Anna Dieter-Eckerdt még játszhattak egyet oregoni házuk előkertjében, a frissen lehullott avarban. Abigail édesapja és Anna mostohaapja, Tom Robinson is velük tartott, hogy lefotózza a mindig boldog, életvidám lányokat. 

Amikor besötétedett, Tom bement a házba, hogy eltegye a fényképezőgépet – ekkor tűnt fel a sarkon a 2001-es gyártású Nissan Pathfinder terepjáró. Amint elhaladt Robinsonék háza előtt, irányt váltott, áthajtott a felhalmozott leveleken, és megállás nélkül tovább száguldott…
A vezető és utasa – két latin-amerikai tinédzser – nem tudhatta, hogy az avarban ekkor még ott birkózott a két lány… 
A hatéves Anna a helyszínen életét veszítette, Abigail a villámgyors orvosi segítség ellenére a kórházba szállítás után feladta a küzdelmet. 
A rendőrség szemtanúk leírása alapján körözni kezdte a járművet, és lakossági bejelentés alapján már másnap este megtalálták azt, tisztára mosva, egy mellékutcában. Miután a törvényszéki vizsgálat igazolta, hogy ez a keresett jármű, már csak néhány óra volt eljutni a gyanúsítotthoz, a tizennyolc éves Cinthya Garcia-Cisneroshoz. 
Avarban játszó kisiskolásokat gázolt el egy autó 1
Avarban játszó kisiskolásokat gázolt el egy autó 2

Avarban játszó kisiskolásokat gázolt el egy autó

Avarban játszó kisiskolásokat gázolt el egy autó

Avarban játszó kisiskolásokat gázolt el egy autó 5
A gyanúsítottak az előzetes meghallgatáson. Szomszédaik szerint "rendes, nem balhés gyerekek".
Fotó megosztása:
A gyanúsítottak az előzetes meghallgatáson. Szomszédaik szerint "rendes, nem balhés gyerekek".

A gyanúsítottak az előzetes meghallgatáson. Szomszédaik szerint “rendes, nem balhés gyerekek”.

Ő először tagadott, ám később kiderült, hogy mi történt. Barátjával, Mario Echeverriával autókáztak, amikor a volánnál ülő lány Forest Grove főutcáján észrevett egy nagy kupac levelet, és úgy gondolta, jó móka volna belehajtani. 
Azt azonnal érezték, hogy nekimentek valaminek, de ahelyett, hogy megálltak volna, hazamentek. A lány arra kérte barátját, nézze meg, mi történt, mert félt, hogy kárt tett az anyjától kölcsön vett autóban, tizenhét éves öccsét pedig, aki szintén velük volt, visszaküldte az otthonuktól mindössze három saroknyira fekvő házhoz, hogy derítse ki, min hajtottak át. 
A fiú visszament a helyszínre, ahonnan azzal tért vissza, hogy “elgázoltunk néhány gyereket.” Cinthya kis híján feladta magát a rendőrségen, ám megrémült a következményektől, ezért inkább hallgatott. Mario, hogy védje barátnőjét, elvitte egy autómosóba, és alaposan letakarította a járművet. Most a lányt kétrendbeli, gondatlanságból elkövetett emberöléssel, barátját nyomozás hátráltatásával és bizonyíték megsemmisítésével vádolják.
                  
Forrás és képek: KGW.com, OregonLive.com, Facebook
Idén ötven éves a Porsche 911. A jubiláns előtt multimédiás összeállítással tisztelgünk.