Úgy volt, hogy a két jóbarát, Ronald Lee Mohr (a nyitóképen alul) és Richard William Koester (felül) egy kaszinóiról ismert kisvárosban tölti a hétvégét. Amikor azonban vasárnap este nem tértek haza, családjaik aggódni kezdek, és nekifogtak a kutatásnak. 

Három napon át folyt a keresés, sikertelenül, mígnem az állami útkezelő vállalat egy munkatársa véletlenül bukkant rá a mélyben fekvő roncsra. 
“Az útról egyáltalán nem látszott a kocsi. Ha megmentőjük nem hajol át a korláton, hogy lepillantson, talán soha nem találjuk meg őket.” – mondta Carlette Brocious törvényszéki szakértő. 
Amikor a mentőcsapatok leereszkedtek a teherautóhoz, az 59 éves Mohrt holtan találták a vezetőülésben. Harminckilenc éves utasa azonban életben volt – bár épp csak. 
Azonnal kórházba szállították, ahol azóta is súlyos sérülésekkel ápolják. Az autó helyzetéből a rendőrség arra következtetett, hogy a páros még odafelé, azaz pénteken szenvedett balesetet, azaz Koester hat napot töltött az autóban, elhunyt barátja mellett. 
“Fogalmam sincs, hogyan élhette túl ezt a hat napot.” – hüledezett Brocious. “Nem volt náluk meleg ruha, csak garbók és széldzsekik. Itt éjszakánként fagypont közelébe süllyed a hőmérséklet, és az elmúlt héten gyakoriak voltak az esők is. Ráadásul ételmaradékot sem találtunk az autóban. Nem tudom megmagyarázni.”
A nyitóképen látható autóroncs illusztráció.

Idén ötven éves a Porsche 911. Bár hosszú távú túlélésre nem ideális, sportautóként kevesen múlták felül legendáját. A születésnapost multimédiás összeállítással ünnepeljük.