Ma hajnalban közölte az alábbi videót az egyik ausztráliai internetes újság, a The Daily Telegraph. Az egyik olvasójuk által rögzített felvételen megdöbbentő jelenet zajlik: egy, a forgalomra merőlegesen álló taxi belehajt az út szélére kitett kukák között álldogáló csoportosulásba, majd miután visszatolat, elkanyarodtában még felökleli a szemeteszsákokkal rá támadó ifjakat. 

Egyelőre tehetetlen a rendőrség, sem a pontos helyszín, sem az embertelen incidens résztvevői nem ismertek. Feljelentés sem érkezett, pedig a srácok alighanem rendes zúzódásokat szereztek a kettős gázolás során, és nyilván a taxis sem jókedvéből akarta eltaposni a feltehetően ittas (vagy csak késő estig könyvtárazó) fiatalokat. Lehet, hogy egy ki nem fizetett viteldíj miatt tört ki az egyenlőtlen csetepaté, de az is lehet, hogy a sofőr felháborodott polgárként meg akarta fegyelmezni a randalírozó, rongáló kölköket. 
Melbourne rendőrfőnöke szemtanúk jelentkezését kéri – vajon miért nem keresik meg a videót készítő és azt a webre feltöltő személyt, vagy azt a taxist, aki a sárkányharcot vívó kollégája mögött békésen megvárta, amíg elcsitulnak a dolgok, majd egyszerűen a dolgára eredt? 
Talán a gázolás tényénél is kétségbeejtőbb ez a nemtörődömség, amivel résztvevők és szemtanúk az esetet kezelik. 
A napokban egy hasonlóan felháborító gázolás részleteire is fény derült a világ egy közelebbi zugából, Manchesterből. 
Mostanra került bíróság elé az az ügy, amelyben egy tavaly augusztus végi, kocsma előtti bunyót követően a sértett fél autójával vett elégtételt támadóin. Egy utcai kamera jól láthatóan rögzítette, ahogy a (forgalommal egyébként szemben haladó) kocsi fékezés nélkül hajt bele a zebrára lépő társaságba. 
Egyikük, egy látássérült férfi rendkívül súlyos sérüléseket szenvedett: húsz napig ápolták az intenzív osztályon, és további négy hónapot töltött kórházi felügyelet alatt. Koponyájának egy részét el kellett távolítani, jobb karja megbénult.
A huszonéves elkövetőt most emberölés négyrendbeli kísérletével vádolják.
KIEGÉSZÍTÉS: Cikkünk eredeti megjelenése óta a melbourne-i hatóságoknak sikerült azonosítaniuk a taxit, az azonban még mindig nem derült ki, hogy ki vezette a járművet, mivel annak tulajdonosa nem tett vallomást. Szintén előkerült a videót a világhálóra feltöltő fiatalember; ő azt mondja, amióta megosztotta a filmet, több taxisofőr halálosan megfenyegette. A rendőrség továbbra is tehetetlen az ügyben, mivel nem érkezett feljelentés, panasz az ügyben.

Túl sok az agresszió? Ünnepelj együtt az idén 50 éves Porsche 911-essel. Születésnapi visszaemlékezésekkel készültünk.