Az idő gyorsan telik, szinte tegnap volt, hogy élőben nézhettük ahogyan Felix Baumgartner kilép a semmibe 39 kilométeres magasságból, azonban ennek már egy éve. A hangsebességet túlszárnyalva, október 14-én zuhant a Föld felé 1342,8 kilométer/órás sebességgel, 4 perc 19 másodpercet töltve szabadesésben, és végül sikeresen földet ért. Ezzel a teljesítményével a Guiness rekordok könyvébe is bekerült. 
Új felvétel a világrekord ugrásról 1
Új felvétel a világrekord ugrásról 2

Új felvétel a világrekord ugrásról

Új felvétel a világrekord ugrásról

Új felvétel a világrekord ugrásról 7
Új felvétel a világrekord ugrásról 8
Új felvétel a világrekord ugrásról 9
Új felvétel a világrekord ugrásról 10
Fotó megosztása:
Új felvétel a világrekord ugrásról 11

Ugrása során számos rekordot megdöntött

– A legmagasabbról való ugrás rekordja: 39 045 méterről ugrott le ejtőernyővel, ezzel megdöntötte Nicholas Piantanida 1966. február 2-án felállított nem hivatalos rekordját az emberes ballonos repülés kategóriában, ami 37 642 méter volt. Elődük, Joseph Kittinger 1960-ban 31 333 métert ért el.

– A legnagyobb sebességű szabadesés rekordja : 1342,8 km/óra, a hang sebessége 1224 kilométer/óra.

– A legmagasabbra való felszállás léggömbbel rekordja, amit 1961-ben állított fel Victor Prather és Malcolm Ross, ez a magasság 34 668 méter volt.

Új felvétel a világrekord ugrásról 12
Új felvétel a világrekord ugrásról 13
Az évforduló napján pedig a Red Bull közzétette a videót, amin a Baumgartnerre rögzített összes kamera felvétele egyszerre látszik, és a jobb oldalon láthatjuk a magasságot, sebességet, erőhatásokat és életfunkciókat is. Lélegzetelállító és félelmetes felvételek, érdemes HD állasba kapcsolni a lejátszót, és kinyomni teljes képernyőre. 
Új felvétel a világrekord ugrásról 14