1989 óta a német Novitec cég három olasz márka harapósabbá tételével foglalkozik, a Torado csoport Lamborghinikkel (a bikás márkával csak később kezdtek el dolgozni), a Tridente ágazat Maseratikkal és a Rosso a Ferrarikkal. Nem mintha különösebben szükség volna a már gyárilag is pokoli gépek erejének fokozására, de a jóból sosem elég, igaz? 
A tuningcég most hivatalosan is bemutatta a Novitec Rosso N-Largo Ferrari F12 névre hallgató modellt, amely többek között 41 lóerővel lett erősebb a gyári Ferrarinál. 
Ferrari, egyenesen a pokolból 1
Ferrari, egyenesen a pokolból 2

Ferrari, egyenesen a pokolból

Ferrari, egyenesen a pokolból

Ferrari, egyenesen a pokolból 11
Ferrari, egyenesen a pokolból 12
Ferrari, egyenesen a pokolból 13
Ferrari, egyenesen a pokolból 14
Ferrari, egyenesen a pokolból 15
Ferrari, egyenesen a pokolból 16
Ferrari, egyenesen a pokolból 17
Ferrari, egyenesen a pokolból 18
Fotó megosztása:
Ferrari, egyenesen a pokolból 19
Az F12-es modellt 2012 óta gyártják, 6,3 literes V12-es motorral összesen 740 lóerőt ad le 8500-as fordulaton. Hivatalosan 3,1 másodperc alatt gyorsul 100 kilométer/órára, míg ugyanezt 200-ra 8,5 másodperc alatt teszi meg. Végsebessége 340 km/óra.
Ferrari, egyenesen a pokolból 20
A Novitec Ferrari F12 a gyárival szemben 41 lóerővel többet, 781 lóerőt, és 722 Nm-es nyomatékot teljesít, melynek köszönhetően az álomautó végsebessége 10 kilométer/órával növekedett. A 12 hengeres négyszelepes motor rozsdamentes kipufogórendszerrel egészült ki, és a motorvezérlés frissítést is kapott. Az autó elöl 21, hátul pedig 22 colos felniken gurul. A felfüggesztés is alacsonyabb lett 40 milliméterrel. A külön rendelhető elektromos emelőrendszernek köszönhetően nagyobb hasmagasságot is beállíthatunk, így még azt is feltételezhetjük, hogy akár Magyarországon is tudnánk vele közlekedni anélkül, hogy leszakítsuk a lökhárítót.
Ferrari, egyenesen a pokolból 21
A felpaprikázott Ferrarin főleg az ultrakönnyű szénszálas idomok dominálnak. Új aerodinamikai csomagot is kapott az olasz szívtipró, ennek köszönhetően az első és a hátsó lökhárító is eltér az eredeti F12-esétől. A diffúzort szintén módosították, ehhez szénszál bevonatot használtak. 
A belső teret teljesen egyedivé lehet varázsolni. A bőr és az Alcantara párosítását akár babarózsaszínben is megkaphatjuk, ha erre vágyunk.