Mitől celeb a celeb? Tudjuk-e még honnan ered ez a szó és mit jelent egyáltalán? Én most elárulom, mert úgy dobálózunk ezzel a szóval, hogy öröm nézni, pedig fogalmunk sincs róla, hogy mit is takar valójában. Maga a “celeb” csupán csak rövidítése az angol celebrity (magyarul híresség) szónak. Ha pontos definíciót szeretnénk kapni arról, hogy mit is takar a híresség fogalma, akkor valahogy így lehetne szavakba önteni. 

A híresség jelentése

A kifejezés jelentésként azt a tartalmat is hordozza, hogy az ismertség alapja nem az illető tudása, illetve egyéb autonóm képessége, hanem egy, a média által róla mesterségesen kialakított kép, amely beépült a fogyasztók (olvasók, nézők) gondolatvilágába. E mellékjelentés nem tagadja, hogy az egyébként celebnek kikiáltott személyek társadalmilag valóban értékes teljesítményt produkálhatnak, csupán arra utal, hogy e produktum nem szükségszerű. – wiki

Tökéletes megfogalmazás, magam sem írhattam volna le szebben és pontosabban. Nagyon úgy tűnik, hogy ezzel a definícióval teljesen tisztában vannak akár a külföldi, akár a hazai celebek, akiket (ha jól értelmezem a képletet) mi magunk tettünk hírességé, és nekünk köszönhetik, hogy olyan házakban élhetnek, amilyeneket mi csak a lakáskultúra lapjain láthatunk, és olyan autókkal járnak, amik nekünk maximum poszterként vagy bekeretezve lóg a szobánk falán. 
De nincs ezzel semmi gond, a világ már csak ilyen, és az elkövetkezendő évszázadban nem is hinném, hogy nagy változások fognak történni, legalábbis addig, amíg kábeltévé és internet még azokban a városokban is van, ahol egyébként tiszta ivóvíz sincs. 
Törik az autót a celebek, mint a ropit 1
Törik az autót a celebek, mint a ropit 2

Törik az autót a celebek, mint a ropit

Törik az autót a celebek, mint a ropit

Törik az autót a celebek, mint a ropit 14
Törik az autót a celebek, mint a ropit 15
Törik az autót a celebek, mint a ropit 16
Törik az autót a celebek, mint a ropit 17
Törik az autót a celebek, mint a ropit 18
Törik az autót a celebek, mint a ropit 19
Törik az autót a celebek, mint a ropit 20
Törik az autót a celebek, mint a ropit 21
Törik az autót a celebek, mint a ropit 22
Törik az autót a celebek, mint a ropit 23
Törik az autót a celebek, mint a ropit 24
Fotó megosztása:
Törik az autót a celebek, mint a ropit 25
De térjünk vissza eredeti témánkhoz, a celebekhez, akik a nekünk köszönhetően megkeresett pénzükön egymás után vásárolják az autókat és törik össze azokat. Most mondhatjátok, hogy “de hát ilyen balesetek bárkivel előfordulhatnak”, elő is fordulnak, csak az senkit nem érdekel. Aki celeb, az vállalja fel, hogy megírják az újságok, ha hibázik. 
A most követező sztárok, nem éppen azok a tipikus valóságshow szökevények, hiszen valamit már letettek az asztalra, de sajnos manapság egyre többet szereplenek a bulvárlapok címlapjain, és nem a szaktudásuk miatt.
David Beckham
Törik az autót a celebek, mint a ropit 26
A halálpontos labdáiról és reklámszerződéseiről híres focista fekete, Cadillac típusú terepjárójával hátulról belement a Los Angeles melletti Torrence közelében egy másik autóba, amelynek sofőrjét nyakfájdalmak miatt kórházba szállították megfigyelésre. Az eset még 2011-ben történt.
George Michael
Törik az autót a celebek, mint a ropit 27
Sajnos mostanában már nem a zenéjéről, hanem a letartóztatásairól, alkohol- és drogproblémáiról ismert énekes még 2010-ben törte össze csúnyán Range Roverét, mikor egy londoni fotós boltba hajtott be az autóval. A zenész kisebb sérülésekkel megúszta, de a vérvizsgálat drogszármazékokat mutatott ki, így letartóztatással zárult az ügy. 
Törik az autót a celebek, mint a ropit 28
Michael Phelps

Törik az autót a celebek, mint a ropit 29
Szerencsés kimenetelű autóbalesetet szenvedett a 18 olimpiai aranyéremmel rendelkező, amerikai “halember”, Michael Phelps, még 2009-ben Baltimore-ban. A Phelps által vezetett Cadillac Escalade és egy Honda Accord ütközött. Utóbbi női sofőrjét kivizsgálásra kórházba szállították, Phelps és két utasa nem sérült meg. A rendőrségi jelentés szerint az úszófenomén nem fogyasztott alkoholt. 
Törik az autót a celebek, mint a ropit 30
Ozzy Osbourne
Törik az autót a celebek, mint a ropit 31
A Black Sabbath frontembere, a 65 éves (alig) élő rocklegenda, a sötétség fejedelme, 2010-ben Ferrarijával összeütközött a Los Angeles-i autópályán egy Mercedesszel. Az autókon kívül senki nem sérült meg a balesetben. 
Mel Gibson
Törik az autót a celebek, mint a ropit 32
Elvesztette uralmát autója felett és egy sziklás hegyoldalnak csapta Maseratiját Mel Gibson 2010 augusztusában. Az amerikai hatóságok közlése szerint az amúgy alkoholproblémákkal küszködő filmsztár nem volt ittas. A színész nem sérült meg és eljárást sem indítottak ellene. A baleset a kaliforniai Mailbuban történt, egy sziklás kanyonon áthaladó úton. A kaliforniai autópálya-rendőrség közleménye szerint a színész “ismeretlen okokból jobbra fordult és a sziklás hegyoldalnak csapódott”.
Cristiano Ronaldo 

Törik az autót a celebek, mint a ropit 33
Még a Manchester United játékosaként törte össze a carringtoni edzőközpontba igyekezve a 250 ezer euró (74 millió forint) értékű Ferrari 599 GTB Fiorano modellt. A kilométeróra akkor 3099 km-t mutatott. Azóta már egyszer gazdára talált az összetört autó, de  a felújítás után ismét pórul járt egy elektromos tűzben.
Azonban magyar celebjeink sem panaszkodhatnak, gondoljunk csak Stohl András fiaskóira, melyek végül börtönnel végződtek, vagy a Dzsudzsák Balázs által az M3-as autópályán összetört Lamborghini Aventadorra. Hogy csak a legismertebbeket említsük. 
Törik az autót a celebek, mint a ropit 34
Stohl Andár balesete a fenti képen, Dzsudzsák Balázs a lentin.
Törik az autót a celebek, mint a ropit 35