Régen két dolog volt, ami a színváltós trükköt meg tudta csinálni és a haverok, barátnők tátott szájjal néztek mikor megmutattuk: az egyik kisautó volt a másik pedig a Barbie baba szoknyája. Mindkettő ugyanazon az elven működött, víz alá kellett nyomni őket, és ha a víz hidegebb volt, mint a játékok hőmérséklete, akkor a színük varázsütésre megváltozott. 
A Nagy-Britanniában működő Auto Kandy fényezőműhely életnagyságban is megalkotta a hő hatására színt váltó autót, valami elképesztő lett.
A Nissan Skyline R33-ra színe alapból narancssárga árnyalatú, színének élénksége pedig attól függ, hogy milyen az autó felületének a hőmérséklete. Minél melegebb van, annál világosabb a festés és hideg hatására elkezd sötétedni. A videón is láthattátok, hogy az átváltozás szinte azonnal megtörténik. 
Esőben olvad le az autó színe 3
Árakat sajnos még nem említenek, de annyit elárultak a technológiáról, hogy a festékhez olyan kristályokat kevernek, amelyek megváltoztatják szerkezetüket (ezzel a fényezés színét is), hő hatására. Magát az elvet és a speciális kristályokat sok hétköznapi dologban láthattuk már, például a fóliára emlékeztető lázmérő is ezen az elven működik, vagy az elemeken található, a töltöttséget jelző elszíneződő csík. 
Esőben olvad le az autó színe 4
Ha a képekre kattintotok, végignézhetitek a galériában, hogy miként készült el ez az igazán egyedi festés.
képek forrása