A washingtoni Fehér Ház területére autójával behatolni próbáló, tegnapelőtt lelőtt nő mentálisan beteg volt, és abban a hiszemben élt, hogy Barack Obama amerikai elnök megfigyelteti őt – közölték rendőrségi forrásokra hivatkozva az amerikai hírcsatornák. Miriam Carey-t csütörtökön lőtték le a rendőrök, miután megpróbált áttörni egy biztonsági úttorlaszt a Fehér Ház közvetlen közelében.
Tiltott helyre hajtott a nő, lelőtték 1
Tiltott helyre hajtott a nő, lelőtték 2

Tiltott helyre hajtott a nő, lelőtték

Tiltott helyre hajtott a nő, lelőtték

Tiltott helyre hajtott a nő, lelőtték 5
Tiltott helyre hajtott a nő, lelőtték 6
Fotó megosztása:
Tiltott helyre hajtott a nő, lelőtték 7

A 34 éves nő autóját a Fehér Háztól a kongresszus egyik irodaépületéig üldözték a rendőrök. Kiderült róla, hogy a szülés után depresszióba esett, skizofrén volt és más pszichés betegségben is szenvedett. Stamfordi lakásán tudathasadás és mániás depresszió elleni gyógyszereket, nyugtatókat és altatókat találtak. 
    
Carey barátja és kislányának apja decemberben jelezte a rendőrségnek, hogy a nő hallucinál és hogy félti az akkor még csecsemőkorú gyermek épségét. Miriam Carey arról panaszkodott akkoriban, hogy Obama zárlat alá helyezte Stamfordot és hogy elektronikus megfigyelő berendezéseket helyeztetett el a lakásában.
    
A hatóságok hivatalosan egyelőre nem közölték, hogy miért akart Miriam Carey erőszakkal behatolni a Fehér Ház területére.

Tiltott helyre hajtott a nő, lelőtték 8

A tragikus washingtoni incidensben egy rendőr és az elnököt őrző Secret Service (titkos ügynökség) egyik tagja is megsérült, de a nőnél nem volt fegyver. Autójában megtalálták másfél éves kislányát, aki nem sérült meg. A lány búcsúlevelet is hagyott a barátjának. Carey egyik nővére egyébként a New York-i rendőrség nyugállományú őrmestere.
Szomorú történet, de abban biztos vagyok, hogy az összeesküvés-elméleteket gyártók már ízekre szedték a sztorit. 
MTI