A Transformers-filmeknek köszönhetően, ha meglátunk egy sárga és fekete színre festett autót, azonnal a sorozat egyik legszerethetőbb robotja jut eszünkbe, aki nem más, mint Űrdongó (Bumblebee). 
Nissan GT-R, Transformers-bőrben 2
A sárga autobot valódi élete a képregények lapjain kezdődött, ahol egyszerű Volkswagen Bogárként kezdte a harcot. Később azonban a GM (General Motors) marketingosztálya úgy döntött, hogy inkább lecserélik Cheverolet Camaróra, így Űrdongó egészen az 1977-es Z/28-as modelltől, a legújabb Camaro  koncepcióig, amit a Transformers 4. epizódjában láthatunk majd, az izomautó számos jelmezét felhúzta már. 
Űrdongó, az eredeti ötlet alapján, VW Bogárként.

Űrdongó, az eredeti ötlet alapján, VW Bogárként.

A jelenet, mikor a mozifilm első részében Sam 'Spike' Witwicky (Shia LaBeouf) megveszi első autóját, amiről később kiderül, hogy ő Űrdongó, és mellette egy VW Bogár. A film készítői ezzel utaltak az autóbot kezdeti megjelenésére.

A jelenet, mikor a mozifilm első részében Sam ‘Spike’ Witwicky (Shia LaBeouf) megveszi első autóját, amiről később kiderül, hogy ő Űrdongó, és mellette egy VW Bogár. A film készítői ezzel utaltak az autóbot kezdeti megjelenésére.

Sokat gondolkoztak a készítők, hogy a negyedik részre milyen autót válasszanak a karakter megformálásra, de végül ismét a Camaro mellett döntöttek. Azonban nemrég Szingapúr utcáin kaptak lencsevégre egy sárga Nissan GT-R R35-öt, ami valljuk be remek választás lett volna, hiszen piszkosul jól áll ez a szín a japán izompacsirtának. Nem beszélve a karosszériaelemekről. 
Nissan GT-R, Transformers-bőrben 5
Nissan GT-R, Transformers-bőrben 6