Olaszországban készült a világ eddigi legnagyobb működőképes motorja, ami 5 méter 10 centi magas, 10 méter hosszú, két és fél méter széles, tömege pedig nem kevesebb, mint 5,5 tonna.
A projekt megálmodója Fabio Reggiani, aki munkájával bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe. A mamutmotor megmozdításához a 8 főből álló csapat egy 5,7 literes, 280 lóerős, V8-as blokkot használt és hét hónapjukba került mire elkészültek a chopperrel. 
Gigantikus motorbicikli 2
A tervező szerint két keréken is lehet közlekedni a motorral, mégis biztonságosabbnak érezte a két “kis” pótkerék felszerelését. Így sokat javulhat a biztonságérzet ezen a monstrumon, mert ha ezzel zakózunk, tuti, hogy kórház a vége. 
Gigantikus motorbicikli 3
A képekre kattintva a galériában nyomon követhetitek az építés folyamatát.
Az előző rekorder az amerikai Gregory Dunham volt, akinek a “Monster Cycle” nevű 3,5 méter magas, 6 méter hosszú és 3 tonnás kétkerekűjét taszította le Reggiani a trónról. Dunhamet egyetlen dologban nem tudta túlszárnyalni az olasz, ez pedig az erőforrás. Az amerikai építő 8,2 literes blokkot használt, míg az új rekorderé csak 5,7 literes.
Gregory Dunham, az előző rekorder és motorja.

Gregory Dunham, az előző rekorder és motorja.