A Red Bull Racing főtervezője Adrian Newey szombaton ringbe szállt saját Ford GT40 versenyautójával Goodwoodban, a veteránautós fesztivál keretein belül tartott Whitsun Trophy-n. Ezen a futamon kizárólag a Ford 1964 és 1966 között készített GT40-es autói vettek részt. A brit tervező csapattársa a korábbi IndyCar-os, a széria 1998-as bajnoka és a ’99-es Indy 500 futam győztese, a svéd Kenny Bräck volt.
A páros annyira jól ment, hogy első helyen intették le őket a 45 perces verseny végén. Kenny Bräckről felkerült egy belsőkamerás felvétel is, ahogy a GT40-est terelgeti a pályán. Itt bizony pokolian küzdeni kell az autóval, nem pedig csak ívre húzni és várni, hogy az elektronika megoldja helyettünk a nehezét. A felvételen látszik, hogy még a tapasztalt versenyzőt is megizzasztja a V8-as szörny. 
A Red Bull tervezőzsenijéről köztudott, hogy imád versenyautókat vezetni és van saját, működőképes Forma-1-es autója is, amit már többször is használt különböző pályákon. Az 54 éves szakember előszeretettel indul különféle futamokon, egyszer már a Le Mans-i 24 órás megmérettetésen is részt vett. Több komoly balesetet is szenvedett már a fiatalnak nem mondható Newey, de ez sem tántorítja el kedvenc időtöltésétől. 
A GT40 bizony feladja a leckét 3